2023-09-29
作為十年都唔入一次港島嘅九龍人~我梗係要把握機會去食好西啦🤫呢間一直都bookmark咗好耐~咁啱嗰日lunch time都得三四個人排隊~所以諗都唔諗就買咗兩袋返黎😋佢仲可以將兩隻味mix埋一袋一齊買☁️🍞麻糬波波($35/6粒)攞上手個刻仲係微暖嘅狀態, 外觀上可以見到每粒都大大粒,外皮香脆, 入面軟糯, 整體上都好煙韌, 口感好好😋煙韌度: 8.0/10CP值: 8.4/10🍵抹茶紅豆味淡淡嘅抹茶香加微甜紅豆蓉配合得好好, 餡量亦適宜, 不過如果抹茶味可以再濃啲就更好啦🥹味道: 8.4/10🍫朱古力味味道上唔會太甜, 入面有半溶朱古力粒, 整體朱古力味十分濃郁🤩。有啲人話如果即刻出爐食就會係流心嘅狀態, 可惜當刻食可能唔夠熱, 所以就冇呢個效果🥺。比我感覺就未到十分驚豔,係可以幻想得到嘅味道!!!味道: 8.0/10🍖肉鬆味🌟呢個係最令我驚豔嘅個個!!!🤩🤩咬入去食到淡淡嘅芝麻香, 而肉鬆嘅咸香同原本包體嘅甜味相得益彰, 每一啖都好滿足🤤如果一定要試一款一定係肉鬆味!!!味道: 8.8/10🍞總結: 如果唔係好使排隊真係可以一戰🤤但係超過15分鐘就未必啦 #silvermineba
🍞麻糬波波($35/6粒)
煙韌度: 8.0/10
味道: 8.0/10
🍖肉鬆味🌟
味道: 8.8/10
🍞總結:
如果唔係好使排隊真係可以一戰🤤但係超過15分鐘就未必啦 #silverminebake
📍𝐒𝐢𝐥𝐯𝐞𝐫 𝐌𝐢𝐧𝐞 𝐁𝐚𝐤𝐞
中環永和街31號地舖
想了解更多有關減肥食譜同美食分享,就記得like同comment啦🤍