2021-12-06
辛苦咗成日,決定同KK食餐好嘅😆,要好好咁chill 下~ 因為我哋兩個唔算好飲得🤣,所以我哋嗌嘅兩杯手工啤既酒精濃度都唔高,一杯係Original Cider@同埋Fruitage ,KK就比較鍾意cider,佢覺得好易入口。我就比較鍾意Fruitage🤣,有陣水果味,好正!泰式黃咖喱啖啖蟹肉粗管通($2️⃣1️⃣8️⃣)呢個係yy最鍾意嗰個😋,佢真係啖啖蟹肉,黃咖喱甜甜地,就算唔食得辣都好啱食!佢用咗粗管通,所以好容易掛汁🥺,真係每一啖都超級滿足!香辣冬陰功海鮮扁意粉($1️⃣6️⃣8️⃣)呢個有少少辣,但都唔算好辣。唔好睇佢隻色好唔冬陰功,但其實佢超級入味!勁香濃冬陰功味,而且海鮮都有好幾款😋,KK超鍾意食!踢屁股雞翼($8️⃣8️⃣)呢個真係超邪惡🥺,炸得好香脆,佢咬落去嘅時候仲有肉汁嗶出嚟!佢配埋蜜糖芥茉醬一齊食好夾,甜甜地,如果佢可以俾多啲醬我就好🤣,個醬好好食!法式焦糖薑薑蛋($6️⃣8️⃣)呢個KK覺得有驚喜!冇諗過法式燉蛋都可以整到好似薑汁撞奶咁!最鍾意佢面頭有一層焦糖,個燉蛋幾嫩滑,入口即溶,唔錯!今餐真係好有驚喜🥺,所有嘢都好好食,下次嚟要試吓佢另一個pasta,仲有好幾款小食都想食
泰式黃咖喱啖啖蟹肉粗管通($2️⃣1️⃣8️⃣)
香辣冬陰功海鮮扁意粉($1️⃣6️⃣8️⃣)
踢屁股雞翼($8️⃣8️⃣)
法式焦糖薑薑蛋($6️⃣8️⃣)