2023-01-07
其實呢間平時都會去食lunch,因為喺公司附近🤣,但係食dinner都係第一次。🔆海鹽芝士奶蓋茉香綠茶($2️⃣6️⃣)呢度台式飲品嘅價錢同出面差唔多,佢嘅芝士奶蓋鹹鹹地😆,係我鍾意嘅味道。奶蓋亦都好厚,足夠飲晒一杯綠茶。🔆北菇蟲草花滑雞煲仔飯($9️⃣2️⃣)真係估唔到台式餐廳都有煲仔飯食,仲要意外地幾好食🤭。佢側邊都有啲飯焦,豉油都幾香。佢另外滑雞份量都幾多,冬菇都好大粒😳,符合到我嘅期望。🔆台灣鳳梨蝦球($1️⃣0️⃣8️⃣)其實佢都幾多粒下,應該都有10粒以上🤔。因為加咗菠蘿嘅緣故,所以連沙律醬一齊食都唔漏。蝦球幾大粒,炸粉唔肯,份量頗足。🔆鹽酥杏鮑菇($4️⃣2️⃣)真係好鍾意食杏鮑菇🥹,雖然係炸嘅,但係好Juicy,唔會炸到好乾😆,呢個一定要叫!🔆手工炸蝦卷($4️⃣8️⃣)佢呢個炸蝦卷係比較鬆軟,你會見到啲蝦粒同埋馬蹄喺裏面,幾爽口,仲有少少芹菜粒,口感幾豐富。我自己幾鍾意佢嘅環境夠闊落,而且佢哋lunch set都幾抵食🤪,因為可以半價換購飲品!買單嗰陣時仲見到原來佢有盆菜同埋到會😳,就嚟新年都可以諗吓!
🔆海鹽芝士奶蓋茉香綠茶($2️⃣6️⃣)
🔆北菇蟲草花滑雞煲仔飯($9️⃣2️⃣)
🔆台灣鳳梨蝦球($1️⃣0️⃣8️⃣)
🔆鹽酥杏鮑菇($4️⃣2️⃣)
🔆手工炸蝦卷($4️⃣8️⃣)