2019-04-01
個多月前經過駕車經過觀塘餐廳附近,特別喜愛藍色的我被店面的藍色吸引著!終於有人book好位比我了! 估唔到餐廳除了外觀有藍色連坐椅都有藍色架,裝修靚空間感大,可能是樓底較高的關係吧!餐廳既燈同設計都幾有特式!看看menu 就選了一客 HKD 198 - lobster Linguine w/ orange olive oil & HKD 188- US Prime Rib Eye 加兩柸HKD 58凍飲!等了10分鍾就上菜了!龍蝦🦞熱食肉質嫩而且都幾鮮味,賣相都幾靚比我發現仲有膏Tim!!!! 而另一款Rib eye大概是六成熟倒啦,外邊焗得脆脆而入面肉質都幾淋身,兩款都有80分!至於飲品方面個人就比較喜愛pineapple oolong 味道帶點果味既清香,配合番今日heavy既晚餐呢!💙趁時間尙早無咁多人既時候在店外拍照!US prime Rib Eye 配有粗薯條一定夠飽!外面焗得脆脆入面淋身蟹膏! 正!菠蘿烏龍 果味配合烏龍茶 夠青香!
💙趁時間尙早無咁多人既時候在店外拍照!
US prime Rib Eye 配有粗薯條一定夠飽!
外面焗得脆脆入面淋身
US prime Rib Eye
Losbster linguine with orange olive
蟹膏! 正!
菠蘿烏龍 果味配合烏龍茶 夠青香!
Pineapple oolong