2022-10-22
今日出旺角買完野同朋友想食韓國菜🙂見之前有friend介紹過呢間位於女人街既韓川幾正🇰🇷所以就過去食晚餐了🙌🇰🇷韓式泡菜火鍋見今晚涼涼地店員話新出左韓式火鍋‼️我地就點左蕃茄泡菜窩🥳試下湯底用咗大量蕃茄🍅及泡菜製作而成比較濃厚重味🥰每鍋跟左1千ML濃湯😎配料有年糕、豚肉、蜆肉、金菇、雞髀菇、冬菇、娃娃菜及韭菜🤤辣辣地好暖胃👍三味山炸雞🐣單骨炸雞翼外皮炸到金黃酥脆🤤雞肉食起來外酥內嫩好多汁😍混合自家製辣醬🌶芥末醬及糖粉😋雞翼食起來甜甜的😉讓人唇齒留香👍食到停唔到口呀😊時令生蠔🦪估唔到韓國🇰🇷料理有生蠔食🦪我地叫左一打分享🥰生蠔既口感鮮甜爽口😊圓潤肥美😋鮮美十足🙌加點檸檬🍋汁已經好好食😋🐷韓式芝士🧀溫泉蛋豚肉蓋飯呢個配搭真係好好食🥰溫泉蛋煮得好出色👍吉穿蛋黃與芝士米飯混合🤤加上醬汁食落一啲都唔會覺得油膩😊而豚肉又一啲都唔柴🙌唔錯🍑桃味米酒桃味與米酒打開已經聞到陣陣桃香🤤甜甜地易入口架😎
🇰🇷韓式泡菜火鍋
見今晚涼涼地店員話新出左韓式火鍋‼️我地就點左蕃茄泡菜窩🥳試下 湯底用咗大量蕃茄🍅及泡菜製作而成比較濃厚重味🥰每鍋跟左1千ML濃湯😎配料有年糕、豚肉、蜆肉、金菇、雞髀菇、冬菇、娃娃菜及韭菜🤤辣辣地好暖胃👍
三味山炸雞🐣
😋雞翼食起來甜甜的😉讓人唇齒留香👍食到停唔到口呀😊