2023-09-07
襯福島排放核廢水前嗱嗱聲食左omakase先,驚遲啲由日本入口到香港既海產會大幅減少🥲碌openrice搵到第二日鮨本仲有位,即刻唔理三七二一訂左位先🙊鮨本主廚係由鮨悟過檔既Hugo師傅。雖然被安排左坐細房,但師傅同待應都無冷落我哋,服務態度良好又細心!🥰🥄瀨尿蝦蒸蛋🥢吉列太刀魚🥢櫻煮八爪魚🍣青魚🍣深海池魚🍣千葉縣 地金目鯛🍣黃金池魚🍣鰤魚🍣半生熟花竹蝦🍣關鯖魚🍣赤身 醬油漬🍣白海膽🍣中拖羅🍙海鰻青瓜卷🥚江户前玉子燒🥄蜆湯🍨綠茶雪糕嗌左貴小小既set,會有埋兩個酒餚,吉列太刀魚炸得岩岩好,保持到魚肉濕潤,配上他他醬非常夾。櫻煮八爪魚慢煮後好嫩滑,煙韌有咬口得黎又咬得開☺️茶碗蒸更附上爆膏既瀨尿蝦,鮮甜既蝦味更滲透入蒸蛋裏面!壽司整體質素中上,特別鍾意花竹蝦,黃金池魚同白海膽。花竹蝦煮至三成熟,入口爽脆鮮美。黃金池魚肉身厚實又帶腍,配上薄荷點綴,一解魚油太豐腴之濟😍至於海膽份量慷慨,配上脆口既紫菜一齊食,令人齒頰留香,想encore多一件添🙈江户前玉子燒🥚表現都好出色,用上夢王蛋,蝦肉,魚肉同山芋蓉,蛋香加上海鮮味,質感蓬鬆軟綿,有小小似雞蛋糕既口感。成餐都好滿意,有機會都想試埋晚餐!📍鮨
🥄瀨尿蝦蒸蛋
🥢吉列太刀魚