自從做咗媽媽,真係少咗好多機會同朋友相聚,難得朋友仔相約,當然要揾間坐得舒服嘅餐廳,好好咁傾吓偈食吓嘢🤭朋友仔帶媽媽去咗旺角一間主打墨西哥🇲🇽Fusion菜嘅樓上Café ~「 Mobin 」。一入到去,大大嘅玻璃窗透入陽光☀️,感覺已經好舒服😌Café 提供嘅食物款式唔算好多,但全部都吸引🤩,媽媽同朋友點了一個Pizza🍕、一份漢堡🍔、一件蛋糕🍰同兩杯飲品🍹墨西哥蕃茄芝士脆批配香腸🇲🇽 🍅🧀🍕~脆批很薄,餡料豐富,配greek yogurt一齊食出奇地夾,熱辣辣非常好味😋芝士牛肉漢堡🧀🥩🍔~牛肉高質Juicy唔鞋口,太陽蛋一切開便有蛋汁流出,配埋秘製醬汁同埋酸甜爽口嘅醃漬紫椰菜,非常有層次,仲有沙律菜同墨西哥脆片伴碟添😍金寶蘋果芝士蛋糕🍎🍰~芝士蛋糕味道香濃,蘋果果肉濕濶,充滿肉桂焦香味,蛋糕面用火輕輕燒過,有少許焦糖感覺,如果鍾意肉桂蘋果嘅朋友,真係必點,非常推介👍🏻👍🏻👍🏻Tepache Soda 🍍🍹~Tepache 係一種流行嘅墨西哥飲料,由發菠蘿皮、糖同肉桂棒發酵製成,是一種清爽嘅氣泡飲料,帶有甜味同蘋果酒般嘅味道。烘烤過嘅菠蘿片好似一朵花,真係好靚😍,飲落有一絲絲菠蘿肉,呢

墨西哥蕃茄芝士脆批配香腸🇲🇽 🍅🧀🍕

芝士牛肉漢堡🧀🥩🍔

金寶蘋果芝士蛋糕🍎🍰

Tepache Soda 🍍🍹
~Tepache 係一種流行嘅墨西哥飲料,由發菠蘿皮、糖同肉桂棒發酵製成,是一種清爽嘅氣泡飲料,帶有甜味同蘋果酒般嘅味道。烘烤過嘅菠蘿片好似一朵花,真係好靚😍,飲落有一絲絲菠蘿肉,呢個真係要encore😛

咖啡花茶🫘☕️
~第一次見Café有咖啡花茶,原意為會有咖啡香味,但其實係淡淡花香味🤣

Café 食物特色又好味,地方濶落坐得舒服,下次同朋友再嚟要試埋佢哋嘅餡餅、捲餅同蛋餅先得😄

芝士牛肉漢堡
墨西哥蕃茄芝士脆批配香腸