最近試咗一間必需推介俾大家嘅高質日式放題🥇!皆因通常放題都係坐得迫,食物presentation 又唔會好靚咁。但呢間新開嘅《極上千島櫻海景放題 》唔只對住海景🌅,佢哋嘅窗口位置好似日式餐廳咁,用簾隔住,私人度高又闊落!當然食物高質最重要,首先緊係黎一盤咩都有剌身拼盤,刺身選擇非常多亦好新鮮,有超過十款,赤貝、帆立貝、赤蝦、甜蝦油甘魚十分推介,肉質爽口鮮甜!另外叫做佢哋嘅sushi 🍣 , 唔係講笑,presentation 靚到以為係居酒屋嘅sushi set ! 又有火焰、各式各樣特別嘅壽司款!熟食方面,天婦羅超級好食,炸得啱啱好,超薄又脆🍤🍤🍤 餡料大大嚿,南瓜紫薯好甜,大蝦肉新鮮又夠彈口!真心好食過出面好多日式餐廳!串燒都唔錯,有牛舌雞軟骨仲有燒羊架,仲有唔同鍋物,上枱嘅時候真係熱辣辣!真係每樣食少少都要抱住個肚走😂Last but not least 😂 本人覺得超正係有凍、熱sake & 好好味梅酒 free flow,當然仲有好多唔同其他飲品啦 ! 最後仲要有Häagen-Dazs雪糕作完美。