海老愛食者拉麵 $148每日限定15碗嘅拉麵!我哋13:30去到仲有!拉麵一上枱都覺得好澎湃呀!有赤蝦、蝦頭、櫻花蝦,蝦頭食落唔腥唔臭,咬落個殼仲脆口,唔會唔新鮮;赤蝦係炙燒過,有燒過嘅香氣之餘,仲食到赤蝦嘅甜味!湯底有濃濃嘅蝦味,同櫻花蝦嘅香味,絕對唔係死鹹又臭嘅蝦湯,好飲👍🏻叉燒拉麵 $98叉燒比基本拉麵多2倍叉燒,叉燒肉嫩唔柴,不過冇咩味;溏心蛋熟度剛好,有蛋汁;湯底揀咗濃湯原味,飲落濃厚,好香豬骨味,但唔會鹹。拉麵雖然有質感,但咬落會糊口痴牙,煮得過熟,扣咗分。〰️〰️〰️〰️〰拉麵湯底好飲,濃郁之餘,食完都唔覺得口渴;海老愛食者嘅赤蝦亦都好好食;但失色嘅係個麵,食拉麵,主角當然係個麵啦,糊口嘅麵真係唔得!所以其他嘢質素幾高都好,都未必會回訪!餐廳免加一,計落其實唔算貴,而且平日lunch time仲送汽水,路過唔洗等咪試下囉,話唔定今次個麵咁啱失手啫🤭〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️食物: 4/5性價比: 4/5 環境: 4/5服務: 4/5Revisit: No
海老愛食者拉麵 $148
叉燒拉麵 $98