2023-01-16
《要治本必須重口味🔥》———————————————-#四川重口味 🌶️-東大街多好野食就人所共知,最近有間新餐廳開張,主打四川菜式,樓高兩層,有成幾千呎,空間感十足👍🏻-🐠招牌酸菜魚叫得做招牌當然厲害,有脆鯛魚同桂花魚兩款選擇,我哋就揀咗鯛魚,魚肉大大塊,肉質帶點爽脆,湯頭香氣濃郁,鹹中帶鮮,雖然只係嗌咗少少辣,已經食得好爽,酸香突出😆-🐽 梅菜扣肉唔止淨係食辣,其他小菜同樣出色,梅菜扣肉份量十足,肉香而不膩,入口溶化🤤-🥟 古法龍抄手紅油抄手好大粒,沾上辣油後充滿光澤,搭配蔥花入口瞬間香氣滿溢,內餡鮮甜,香麻風味突出🌶️-最後我哋仲嗌咗兩款甜品解下辣,桃膠冰粉同紅豆燒仙草嘅味道都好清新,甜而不膩🥰 尤其冰粉口感滑溜,桃膠滋潤養旗🥰-⭐ 參考價錢︰(另收加一)招牌酸菜魚: $168梅菜扣肉: $88古法龍抄手: $48桃膠冰粉:$28紅豆燒仙草:$28-🍌抵deal指數:7/10💰人均消費:$200
———————————————-
#四川重口味 🌶️
🐠招牌酸菜魚
🐽 梅菜扣肉
🥟 古法龍抄手
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
招牌酸菜魚: $168
梅菜扣肉: $88