2021-12-22 399 瀏覽
今晚睇完戲朋友就帶我食好野😬「深宵食堂」位於時代廣場隔離😬小店食物款式選擇多👍主食、串燒🍡炸物、一品料理、燒物、小食、甜品🍮sake🍶一應俱全🙌睇下我地食左咩☺️🥗蟹肉沙律🦀蟹肉鮮甜沙律菜🥬夠爽脆🐙墨魚大阪燒 木魚在動😜大阪燒煎得焦焦脆脆香味非常濃郁🥰中間部分混合了墨魚粒食起來好有口感🤤🐥雞軟骨爽脆、雞腎唔柴口👍帶淡淡海鹽咸香!🐷豚肉蘆筍卷🐖 豚肉包實左條爽甜蘆筍🤩完全中和左豚肉既肥膩🙌🍡燒京蔥 切開一格格燒過既京蔥完全冇辣味👍反而好甜又多汁🤤🍡燒秋葵 唔鍾意秋葵黏滑嘅朋友可試燒秋葵,烤走秋葵裡大量水分☺️口感保持軟嫩同時降低黏膩感😜🍆川式燒茄子🍆茄子上面滿滿既蒜粒及醬料味😋茄肉燒到非常惹味香腍😍🦪炸生蠔🦪生蠔炸到表面好酥脆☺️肉質飽滿鮮味十足🤩🐟燒雞泡魚干🤩送酒必點既雞泡魚干🤗得黎又有咬口🥰點埋沙律醬食唔錯😬🍝黑松露炒烏冬😋上枱已經聞到好香黑松露味🤩彈牙烏冬加上菇菌吸收哂甜甜地既醬汁真係好好食😋醬汁偏甜低我好喜歡😂整體來講食物質素唔錯👍有機會下次再過嚟試下其他野食先🤗

今晚睇完戲朋友就帶我食好野😬
「深宵食堂」位於時代廣場隔離😬

🥗蟹肉沙律🦀蟹肉鮮甜沙律菜🥬夠爽脆

🐥雞軟骨爽脆、雞腎唔柴口👍帶淡淡海鹽咸香!

🍡燒京蔥 切開一格格燒過既京蔥完全冇辣味👍反而好甜又多汁🤤

🦪炸生蠔🦪生蠔炸到表面好酥脆☺️肉質飽滿鮮味十足🤩