2018-12-20
周末就到友人黎個沙田大圍車公廟一日遊,出發前當然去小編每逢到大圍的必去拉麵小店小店裝修得好有日本拉麵居酒屋感覺,座位不多,大約容納到20人呢到既餐牌好得意,每個拉麵都會有一個代稱,幾特別而且醬油既濃淡味同拉麵既軟硬度都可以自己選擇,度身訂做屬於自己的拉麵豚骨湯底好濃郁,仲有黑醬油的鹹香和甘醇,飲落又唔會太鹹小編選擇軟硬適中拉麵,果然符合自己喜愛,食落幾彈牙,而且掛湯力一流,吸收哂湯底的精華而鰻魚肉質嫩口且肥美,而且醬汁亦入哂鰻魚內,十分濃郁份量亦好足料配料仲有半隻醬汁溏心蛋同大量木耳絲,溏心蛋做到半流心感,且醬汁味幾香濃呢到既沾麵又係本人必點之一沾麵最緊要係個湯底,一上枱已經聞到好大陣蒜香,黑漆漆既湯底飲落好大陣黑蒜味,加埋鰹魚醬油,濃香而不膩,食到最後仲可以叫員工加上豚骨清湯可以當湯飲湯底入邊仲會有少量豚肉,吸哂黑蒜同鰹魚既湯底麵質食落又咬口又彈牙,沾上黑蒜醬油,掛湯力高,十分惹味呢到仲好特別--提供既水唔係檸檬水而係黑碳水,好似食落幾健康餐單⬇⬇總括黎講:食物質素中上,同價錢絕對係成正比,值得支持下小店🍳🍴味道: 8/10👩👨服務: 7/10🏠💺環境: 7/10💰💸抵食: 8/10
呢到既餐牌好得意,每個拉麵都會有一個代稱,幾特別
豚骨湯底好濃郁,仲有黑醬油的鹹香和甘醇,飲落又唔會太鹹
呢到既沾麵又係本人必點之一
湯底入邊仲會有少量豚肉,吸哂黑蒜同鰹魚既湯底
麵質食落又咬口又彈牙,沾上黑蒜醬油,掛湯力高,十分惹味
餐單⬇⬇
總括黎講:
食物質素中上,同價錢絕對係成正比,值得支持下小店
🍳🍴味道: 8/10
👩👨服務: 7/10
🏠💺環境: 7/10
💰💸抵食: 8/10
總消費: $240 (2人)