2021-03-09
銅鑼灣希雲街就有好多餐廳既,但今次要encore呢間良心pasta店,因為真係幾yumyum (๑´ڡ`๑)💦🍝蟹肉咸蛋黃意粉($98)上枱個時出哂煙,新鮮滾熱辣睇落都特別開胃😛中意咸蛋黃同蟹肉既人一定要試試呢個,滿滿既咸蛋黃味再加上蟹肉既鮮味,食落又唔算好油喎,再加上佢用左我最喜歡既扁意粉,真係不得了呀~但記得要襯熱食🤫🚩 8 / 10🍝明太子蝦肉忌廉意粉($108)呢碟上枱時都係出哂煙熱辣辣,明太子醬幾好味,啲蝦蝦都好爽口彈牙,撈埋啲紫菜食都唔錯☺️唯獨係食食下覺得有啲太鹹同埋啲汁乾哂,要飲返啲嘢balance下先得🤫🚩 7 / 10🦄 Unicorn(跟餐+$24)呢杯獨角獸即係紅肉火龍果沙冰、藍莓沙冰同埋忌廉三樣野😗味道正常但有啲普通,當係用嚟解下意粉既膩啦~🚩 5 / 10想講呢到意粉既份量非常慷慨,大大碟咁樣,我諗男仔食一碟都夠飽🤤但記得一定一定要襯熱食,因為凍左既話佢既味道係差好遠(´・Д・) 📍 Felice Cafe & Pasta銅鑼灣希雲街12號地舖
🍝蟹肉咸蛋黃意粉($98)
但記得要襯熱食🤫
🚩 8 / 10
🍝明太子蝦肉忌廉意粉($108)
🚩 7 / 10
🦄 Unicorn(跟餐+$24)
🚩 5 / 10
📍 Felice Cafe & Pasta