2023-02-05
@hakpo_alley 《🥪超人氣爆芝吐司—黑布小巷🧀‼️‼️》仲記得一開頭嘅時候已經超想去試呢間人氣咁高嘅吐司店🥺❤️今次見到佢終於開咗新分店❤️ 即刻狗衝過去炮台山 ☀️☀️ Menu選擇豐富仲新推出左牛肉麵🐮😋😋正!!雖然荔枝角有堂食炮台山淨係有外賣🥺但都可以到東岸公園😘打卡影靚相☺️都係3-5分鐘步行路程😚🤙🏾有寵物仲可以帶埋過去打卡🥰公園裡面有枱凳可以坐喺度慢慢Chill🫣🔆吹住海風💯好正1️⃣ 🥪🧀 台式肉蛋芝士吐司 $53(10/10)🍗🥪 慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53 (10/10)‼️‼️一上枱已經俾佢瀑布般嘅芝士🧀震驚左😳👏而且份量都好大 吐司可以揀要穀飼豬扒/雞扒 我哋就兩款都嗌咗一個🤣❤️吐司烤過之後脆卜卜 熱辣辣食 加埋蛋汁 超邪惡惹味!要趁熱食唔係就會淋 侍應仲好貼心咁提供手套🧤俾我哋 預防啲汁流晒落嚟😆豬扒食落都嫩滑爽身 不過我就比較鍾意雞腿嗰一款🍗☀️充滿咗肉汁 啖啖肉好過癮!2️⃣ 🍡💯 台式小食—花枝丸/甜不辣 (跟餐)(9/10)花枝丸揀咗麻辣粉 好爽口彈牙 超級超級辣🌶🌶🌶!鍾意食辣嘅朋友就一定好鍾意🤣飲幾多水都係咁辣🤯至於甜不辣就好大舊😂😂😂但係好煙韌!而且個汁酸酸甜甜好惹
《🥪超人氣爆芝吐司—黑布小巷🧀‼️‼️》
1️⃣ 🥪🧀 台式肉蛋芝士吐司 $53(10/10)
🍗🥪 慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53 (10/10)‼️‼️
花枝丸揀咗麻辣粉 好爽口彈牙 超級超級辣🌶🌶🌶!鍾意食辣嘅朋友就一定好鍾意🤣飲幾多水都係咁辣🤯至於甜不辣就好大舊😂😂😂但係好煙韌!而且個汁酸酸甜甜好惹味💯🔆
3️⃣ 🐷🍚 古早味手工滷肉飯 $48(8.5/10)
滷肉飯有好多汁 去到底都仲有 撈飯食一流!💯‼️滷肉肥瘦相間 而且個滷水汁好入味 正😌!跟餐加小食 有香腸 甜不辣幾款任君選擇 我地就揀左花枝丸 好爽口彈牙 鐘意食辣仲可以加佢麻辣粉 超級超級辣🌶🌶🌶!
4️⃣ 🥤🧋古早味冬瓜茶(+$5) (8/10)
甜度有啲高 但唔死甜 幾解渴❤️
——————————————————————-
📍 黑布小巷
1️⃣北角電氣道160號木蘭苑地下A號舖
2️⃣荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_lck
#eateateat_np
#hkfood #hkfoodie #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #荔枝角美食 #hongkongfoodguide #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #北角美食 #荔枝角 #foodiesinternationalchat #hkfoodies #香港餐廳推介