2021-09-27
假期咁好天約埋狗友一齊去Chill下啦!近近地就帶埋狗仔去大尾督放下電😆呢邊除左燒烤場外仲比我發現蠔灣新分店進駐左仲以美食車形式坐陣!「蠔灣美食車」除左依舊提供生蠔🦪刺身、pizza🍕pasta🍝及無酒精飲品等等…今次蠔灣仲同多款品牌聯手合作🤝啤酒直接跟Corona吧order!這邊場地超過3000尺廣闊嘅戶外座位😎我地選咗二樓坐係度享受住藍天白雲🌤遠眺海景🤗一邊食生蠔🦪飲啤酒🍻頓時感覺置身澳洲啊😍真心夠哂Chill呀❤️ 而我地啲寶貝狗仔仲可以一齊玩下!佢地都玩得好開心呀🥰食物一打三款生蠔🦪 $530 法直送既生蠔好有驚喜🤩Tia Marra N4 🦪 Tia Marra N2🦪 Gillardeau No 🦪海水味從淡到濃..生蠔即開即食😍超級新鮮美味😋燴龍蝦忌廉意粉🍝$198龍蝦🦞爽口結實夠彈牙🤤每條扁意粉都充滿住忌廉嘅香味🤗當中有一啲炒香左嘅洋蔥粒☺️食落好滋味😋Pama Ham pizza 🍕 $198 🍕熱辣辣條pizza 邊仲非常香脆😋Pama Ham咸咸地又唔會焗到乾身😍加上濃郁水牛芝士番茄醬及洋蔥🧅蘆筍!口感上比較有層次☺️雜莓汁🍓及菠蘿汁🍍小小甜夠冰涼👍啤酒我地直接跟C
食物
一打三款生蠔🦪 $530
燴龍蝦忌廉意粉🍝$198
Pama Ham pizza 🍕 $198
雜莓汁🍓及菠蘿汁🍍小小甜夠冰涼👍
啤酒我地直接跟Corona餐廳order左冰凍既Hoegaarden 及 Stella 生啤☺️價錢由40-68不等🍻🍻cheers 😎
總結「🦪蠔灣美食車」水準跟餐廳分店一樣正🤩最特別係配合埋呢度望海既環境😎又可以帶埋狗仔🐶一齊黎過返個懶洋洋假期真係夠哂Relax呀!另外餐廳仲可以開生日派對🎉或聚會❤️而附近仲有海灘可以游水解暑🤩🤩您地都黎來一趟小旅行吧😎