2018-05-16
再次食Dalloyau cafe~ 因爲兩星期轉一次menu 關係,所以試食其實野。叫左兩個summer set, 前菜叫左雞肉沙律同他他牛。他他牛依然都係咁好食,薯條都係一大靈魂推介,沙律菜都好新鮮。湯方面就叫左龍蝦海鮮湯,加入左酒去煮,味道更鮮更濃,湯裡面係真有肉的。另外主菜方面就點左和牛漢堡同虎蝦意粉。和牛唔洗多題,牛味濃,但大家可點middle red, 應再相對彈口,配上香脆既包,真係多重口感。意粉方面,虎蝦肉質彈牙有口感,意粉香濃,可能因為用酒煮? 所以有少少回甘香味。去到我最愛既甜品,點左咖啡朱古力蛋糕同60%特濃dark chocolate, 兩件都咁好食,真係好難話邊件最好食,因為dalloyau cafe 最出名咖啡同朱古力,所以無得輸。