仲記唔記得呢種感覺?係青春呀!岩呀!青春呢樣野,過左去真係追唔返。仲記得以前細個仲係好青澀既氣質果陣(咪姐係MK囉…)好鍾意約埋一班人流連樓上Café,係呢個圈子裡面總有幾件件蛋散會暗戀對方,果件蛋散咪我囉。呢種心跳回憶間中細味一下,又幾甜蜜既,雖然年紀大左,唔會再有呢d感覺,所以轉變一下心態,去一d好文青雅緻既Café咁就岩哂我呢d老餅啦。尤其呢間尖咀「鳥語 - Floom Floom」,經過佢地上次係K11新開既分店「花香」既經驗,我就知道「烏語」絕非等閒之輩!👇📌M a i n -▪ Okinawa Taco Rice - $98▫ 鍾意打卡既朋友一定要影呢個「沖繩 · Taco飯」,今晚係牛油果之夜,所以點左呢個,以墨西哥肉醬同牛油果組合而成既Taco飯。Nachos同食落鬆脆無比,口感同米通有少少似;同牛油果有不謀而合既化學作用,加上好多沙律菜,中和返Nachos既油膩感;飯底亦夠入味,整體相當惹味醒胃。📌P a s t a -▪ Pesto Floom Floom Seafood Pasta - $138▫另一款打卡最愛就係呢款「柏士圖青醬雪糕 · 海鮮意大利麵」,佢既賣相
仲記唔記得呢種感覺?係青春呀!岩呀!青春呢樣野,

我就知道「烏語」絕非等閒之輩!👇

📌M a i n -
Okinawa Taco Rice - $98

所以點左呢個,以墨西哥肉醬牛油果組合而成既Taco飯Nachos同食落鬆脆無比,

📌P a s t a -

▫另一款打卡最愛就係呢款「柏士圖青醬雪糕 · 海鮮意大利麵」,佢既賣相靚得黎又幾搞鬼。
頂層有個倒轉左既雪糕筒,而裡面既雪糕其實係Parsley加埋Pesto製成,

唔怪得個質感咁似雪糕啦。食落口感特別Creamy,撈埋意粉一齊食,鹹中帶甜,
兩者自然融合。加埋洋蔥大蝦雜菌,層次非常豐富,食得過!

📌S m a l l · B i t e s -
Avocado Toast Onsen Egg - $78

▫ 牛油果控必點既「牛油果 · 溫泉蛋多士」,呢到好特別會將佢分成兩種,

一份係鋪滿牛油果,另一邊係有溫泉蛋。兩者賣相都非常IGable,

牛油果熟得岩岩好,入口融化感一流;而溫泉蛋一拮開就有流心效果,真係好治癒。

📌N o n - C o f f e e -
Avocado White Cocolate · Wheat Germ · Floating Marshmallow - $55

Hazelnut Chocolate · Floating Marshmallow - $55

▫ 仲有兩杯Cute到爆既「牛油果胚芽白朱古力 · 懸浮棉花糖」、「榛子朱古力 · 懸浮棉花糖」。
棉花糖整到隻公仔好可愛,口感軟綿,朱古力味道濃郁,我比較鍾意前者,
入口甜甜地帶清香既牛油果,味道好夾,唔錯。
2020-06-02
15 分鐘 (堂食)
  • 沖繩 · Taco飯
  • 柏士圖青醬雪糕 · 海鮮意大利麵