去到堅尼地城同朋友聚餐,之前食過一間泰式Fusion菜—Lemon Grass覺得環境不錯,又好食又抵食,所以向朋友提議嚟依度食晚飯。個Set Dinner Menu真係估唔到咁抵食,$298已經包括Welcome Drink,我揀咗有酒精嘅drink係Prosecco🥂有頭盤、燒物、主菜,仲有甜品,真係好抵食呀!冬蔭龍蝦湯流心牛角包————————————個牛角包🥐剛出爐嘅感覺,一切落去好脆,一層一層好鬆化,流出冬蔭龍蝦湯,非常特別,有冬蔭功嘅酸辣味道,又好香龍蝦湯味,又幾夾喎,配埋牛角包食,勁滋味。慢煮和牛面頰 配瑪莎文咖喱————————————和牛面頰煮到好淋身,一啲都唔韌,令到咖喱好入味,肉嘅份量都好多。馬莎文咖喱非常濃郁,微微辣,有椰奶香味,都幾Creamy,配飯好正🍛燒香草黑毛豬肋骨————————————以甜甜蜜蜜嘅毛豬肋骨,夠味,大大條骨都唔少肉架🤤以蕃薯條做配菜好正呀,好香甜薯味👍🏼招牌龍蝦汁蟹肉伊麵————————————濃稠嘅龍蝦汁真係充滿龍蝦香氣🦞好濃郁呀,蟹肉份量都唔少,同伊麵又好夾喎,因為伊麵好掛汁呀,啖啖精華👍🏼泰式奶茶流心牛角包————————————

冬蔭龍蝦湯流心牛角包

招牌龍蝦汁蟹肉伊麵
招牌龍蝦汁蟹肉伊麵

泰式奶茶流心牛角包
泰式奶茶流心牛角包

牛角包🥐實在太好食啦🤤所以甜品都揀咗🥐一切落去,甜甜又有獨有香料香氣嘅泰式奶茶就流出嚟,奶茶☕️配牛角包🥐,好夾👍🏼

同朋友都飽到捧住肚走,超抵食呀。
2023-08-28
  • 冬蔭龍蝦湯流心牛角包