2018-05-18 158 瀏覽
要左大碗羊肉米線,兩個人share。好快就有得食,一上台一睇,個碗的確幾大,米線可能一人分到兩小碗。聽到隔離台熟客話要加底,先知原來可以免費加底。可能我地兩個都大食,其實食完都唔係好飽,但起碼唔餓囉!如果有下次,會加底😂羊肉要左淨瘦,切薄片,份量都算多,有十五片或以上。羊肉可能切薄片既關係,唔重羊騷味,都幾嫩。但就冇咩口感,同米線一齊食,唔知自己食緊羊肉。主角羊肉質素算普通,未太出色。米線幾順口,食完一啖又一啖。屬於幼米線,唔差既,正常貨色。湯底第一啖食算幾清甜,我有surprise左。平時出街食咩麵、米線都好,我都唔會飲湯,今次破例飲左四啖😂可惜湯面浮住好多油脂,怕油膩既我會扣少少分。羊肉、米線同湯一齊食,幾正嫁!餐廳仲有提供辣菜甫,幾脆,辣勁後上,加埋會增加口感,但中意清淡既話就唔洗加啦!我淨係飲左四啖湯,但食完之後,竟然超級口乾,個湯應該落左無數味精。本身仲覺得幾好食,可以再黎,不過味精咁勁我諗試過就算啦!仲叫左韭菜豬肉餃,上到台仲熱辣辣。餃子皮薄、少少煙韌,唔會係粉既感覺,不錯。餡料都ok既,未算太多,但調味唔會over,不過韭菜味唔出。冇湯汁,整體接受到,正常野吧!觀塘哩間依

羊肉米線

要左大碗羊肉米線,兩個人share。

羊肉要左淨瘦,切薄片,份量都算多,有十五片或以上。
主角羊肉質素算普通,未太出色。

米線幾順口,食完一啖又一啖。屬於幼米線,唔差既,正常貨色。

可惜湯面浮住好多油脂,怕油膩既我會扣少少分。

羊肉、米線同湯一齊食,幾正嫁!

韭菜豬肉餃

觀塘哩間依家做緊全店九折,要試既就快啲趁平少少去啦~

整體性價比算高,價錢唔貴,但食物質素普通,冇咩特別,未試過可以一試。試過又唔中意味精既人,應該冇下次了吧!

味精令我對餐廳大打折扣,不過可能係佢地既生存之道,單純個人口味唔中意罷了🤷🏻‍♀️
羊肉米線
韭菜豬肉餃