經常幫襯「炯記」既我,今次第一次黎到荃灣沙咀道分店堂食😙裡面環境乾淨企理。另外,佢哋亦多左一啲抵食套餐,非常吸引。🔹麻辣手撕雞腸粉 $40之前未試過麻辣既手撕雞,今次當然二話不說即刻叫。入口手撕雞超嫩滑,而麻辣味好搶好麻,真係刺激到我味蕾。非常岩哂我呢啲超好麻辣既人士。腸粉亦好滑,芝麻又香,正👍🏻🔹大滿足特盛套餐A3 $88-手撕雞飯(鹽焗)-牛魔王太子鵝油撈粗-前菜及老火湯叫左個抵食大滿足套餐,咁就可以試足2款主食👍🏻鹽焗味既手撕雞鹹度剛好,再加埋啲芝麻同豉油,襯埋雞既油香,真係食多幾碗飯都得😝另外,牛魔王係牛肚及牛腩,牛腩好腍好入味,啲脂肪位入口即溶,牛肚都係好入味彈牙👍🏻仲有呢到王牌美食「鵝油撈粗」更係無得輸,鵝油香十足,非常推薦!🔹叉燒煎蛋飯 $52隻蛋黃仲有流心,今次叉燒肥瘦適中,又腍又嫩,黎到真係要試吓佢地啲燒味😜追加冷熱飲品 +$5凍檸茶、凍奶茶整體來講,「炯記」真係平靚正既飯堂,性價比高,又多選擇,真係會再回頭幫襯👍🏻炯記餐室 (沙咀道)📍地址: 荃灣沙咀道209號地舖

🔹麻辣手撕雞腸粉 $40

🔹大滿足特盛套餐A3 $88
-手撕雞飯(鹽焗)
-牛魔王太子鵝油撈粗
-前菜及老火湯

🔹叉燒煎蛋飯 $52

追加冷熱飲品 +$5
凍檸茶、凍奶茶

炯記餐室 (沙咀道)
📍地址: 荃灣沙咀道209號地舖