2020-09-29
相信大部份香港人都食過媽咪雞蛋仔🐣,佢哋都算係雞蛋仔界嘅傳奇🍴,可以屹立喺香港咁多年,咁最重要都係因為佢哋個雞蛋仔算係數一數二好食嘅小店❤️🤤。.🍴粒粒朱古力雞蛋仔配朱古力雪糕($45)Chocolate Chips Egg Puffs with Chocolate Ice-Cream朱古力雞蛋仔加雪糕賣相非常之吸引🤎✨, 記得相機食先啦📸!雪糕有2球🍨,上面放上少少朱古力碎🍫,再用雞蛋仔包住雪糕🤤。雞蛋仔外型粒粒飽滿,質地比較香脆,配住冰冰涼嘅雪糕食都唔會覺得雞蛋仔變霖,好味道😍!.🍴奶茶豆花($24)Milk Tea Beancurd Jelly大家會唔會覺得有陣時食雞蛋仔同格仔餅會好口乾😳,好彩而家大部份舖頭都有飲品賣🥤,咁啱喺Poster度見到新上品嘅奶茶撞豆腐花🤎,我就試咗啦你又試咗未😏?奶茶茶味較突出🤩,奶味偏淡,唔會太甜👍🏻。口感細滑,百福豆腐花令到整體口感更加滑溜,唔錯🤤。.Menu
Milk Tea Beancurd Jelly
Menu