近排聽返City pop真係帶領我遊遍世界每一個國度,從east side直落dirty south,南極到北投。都好似返返80年代disco既電子舞曲曲風。今晚就係呢個lonely city既一個角落,當中既日式餐館「Amazake」一齊時光倒流,懷緬一下香港昔日既輝煌歲月。👇📌DINNER ALL YOU CAN EAT - $320/Adult ▪ A p p e t i z e r s -▪ R o b a t a y a k i -▫ 而家逢星期三、六、日就有兩小時既日式放題任食,成人每位$320,加多$180有埋任飲house sake、紅白酒、sapporo,所以先上一系列既炸物、串燒送送酒先。炸物有雞件、豚肉餃子、炸蠔、章魚小丸子,每款都係即叫即炸,上到枱仲係新鮮滾熱辣,最鍾遂佢個小丸子,外脆內軟;而串燒則有雞翼、雞腎、雞軟骨串燒、五花腩、小青椒、香菇,雞翼燒得金黃香脆,雞腎爽口彈牙,放題質素黎講非常高質。▪ Assorted · Tempura - ▪ Seared Sashimi Salad · Wafu Dressing -▫ 再黎埋個「雜錦·天婦羅」就基本啦,一
近排聽返City pop真係帶領我遊遍世界每一個國度,

當中既日式餐館「Amazake」一齊時光倒流,

懷緬一下香港昔日既輝煌歲月。👇

A p p e t i z e r s -

R o b a t a y a k i -
串燒

▫ 而家逢星期三六、日就有兩小時既日式放題任食,成人每位$320
酒類

加多$180有埋任飲house sake紅白酒sapporo,所以先上一系列既炸物
酒類

串燒送送酒先。炸物雞件豚肉餃子炸蠔章魚小丸子

串燒則有雞翼雞腎雞軟骨串燒五花腩小青椒香菇
串燒

雞翼燒得金黃香脆,雞腎爽口彈牙,放題質素黎講非常高質。

Assorted · Tempura -

刺身薈·沙律

▫ 再黎埋個「雜錦·天婦羅」就基本啦,一次過食勻炸蝦青椒南瓜
冬菇秋葵,就算影耐左,都keep到入口鬆脆,唔會太腍,呢點要讚;
雜錦·天婦羅

同埋冷盤可以試試呢個「刺身薈·沙律」非常足料,大大粒吞拿魚碎
帶子粒,而面頭蓋滿雲吞皮三文魚子鷹咀豆苗
刺身薈·沙律

加埋自家製和風醬汁,食落清新又開胃。

Fatty · Tuna Rolls -

AMAZAKE · California Rolls -
AMAZAKE·加州卷

▫ 輪到卷物出埸,絕對無失望,第一道「AMAZAKE·加州卷」材料簡單,
AMAZAKE·加州卷

大量蟹籽包住青瓜三文魚,口感十足;而「吞拿魚腩碎卷
面頭既魚腩蓉入口質感肥美香滑,面頭既青瓜片
吞拿魚腩碎卷

三文魚子有助減低油膩感,唔錯。

S a s h i m i -
S a s h i m i

▫ 仲有個必點既刺身拼盤,當中包括三文魚油甘魚帶子甜蝦
三文魚子,尤其是甜蝦非常新鮮,蝦肉食落鮮甜爽滑,完全無腥味,
S a s h i m i

三文魚仲有一大碟比你瘋狂任食,估唔到放題
水準都食到呢個質素,有驚喜!

Grilled · Eel -
蒲燒·鰻魚

▫ 最後去到呢到我同朋友都已經飽飽地,想再嗌個丼飯都無能力啦,
唯有同staff講嗌個「蒲燒·鰻魚」但走飯就收工啦。師傅將鰻魚斬件上,
蒲燒·鰻魚

每一塊比例平均,食落肉質夠嫩滑,微微焦香令層次更加突出,
整體如果你唔飲酒,300零蚊有咁多種類比你任食,
我個人認為係相當抵食,可以一戰!
2021-09-06
15 分鐘 (堂食)