2022-12-03
呢幾日忽然跌到落10幾度🥶 天寒地凍…反而想食個雪糕爽下😋 呢間意式雪糕店你又食過未?🍦Oreo ❎ Manago ($75)經典既雲尼嗱雪糕口味再加上香濃脆脆既oreo曲奇碎,脆脆餅既口感令到雲尼嗱雪糕層次豐富,真係邪惡爆燈阿😈 相反芒果口味就比其他清新,清甜可口既芒果味完全唔會酸,而且感覺上有少少似雪葩咁,夠順滑食落好舒服阿,完全係大人細路都岩食既口味阿👨👩👧🍦Salted Caramel ❎ Tiramisu ($75)意大利雪糕口感細膩順滑,入口先帶出香甜既焦糖味,仲會有淡淡既海鹽鹹香後勁,呢種一鹹一甜既誘惑真係會令小編愛不釋手😍 當然Tiramisu又係我既至愛,入口能夠帶出香、滑、甜,而且糅合左芝士及咖啡既味道,夠濃夠香味而家不算好甜! 呢兩款既配搭真係好容易就攻陷小編味蕾阿🤭
🍦Oreo ❎ Manago ($75)