話說睇開我出文,都聽我講過我以前(幾年前...的確很瘋狂)幾咁鍾意食放題,真係月月食,個個星期食 ,仲要邊區都會去下∼ XD宜家間唔中食下咁啦!我好似睇住放題時代既變化,何出以言?以前搵到間刺身多,大大件,已經好滿足。宜家呢,要睇埋款式夠唔夠特別,壽司有無創意壽司?刺身有無帶子先?甜品有d咩架?......相對地,有質素有創意特別D既放題相對多了∼ 價格有d好平民化,有d好奢華。今次試到荃灣呢間,我覺得價錢係大眾化,即係「平」∼ 款式多∼ 食物質素整體OK刺身款式多!比軟少有係「深海紅象拔刺身」又厚又爽∼ 落單幾多會比足你,所有刺身有冰放底,good~提提大家,一定一定要點「三文魚腩刺身」又厚又夠肥,食幾片都大滿足,油香又多。最推介「柚子風油甘魚壽司」呢個配搭清新得黎帶到魚味道。其次仲有「黑松露三文魚壽司」放題第一次見。「蔥吞拿魚手卷」足料!炸物即叫即炸∼ 炸物「紫竽甜粟子餅」好有新鮮感,雖然粟子味不多,但紫竽感重,多竽泥,可以試下。「焗日本蕃薯仔」我大愛,加左牛油焗,蕃薯好味道我覺得唔加牛油一樣好食。「燒羊架」good, 但如果再厚d, 會更討我歡心 XD<燒菠蘿>
話說睇開我出文,都聽我講過我以前(幾年前...的確很瘋狂

宜家間唔中食下咁啦!我好似睇住放題時代既變化,何出以言?以前搵到間刺身多,大大件,已經好滿足。宜家呢,要睇埋款式夠唔夠特別,壽司有無創意壽司刺身有無帶子先?甜品有d咩架?......

蟹子沙津
「三文魚腩刺身」
最推介「柚子風油甘魚壽司」呢個配搭清新得黎帶到魚味道。其次仲有「黑松露三文魚壽司放題第一次見。
芥辣八爪魚軍艦
「蔥吞拿魚手卷」足料!
「蔥吞拿魚手卷」
焗日本蕃薯仔
「燒羊架」good, 但如果再厚d, 會更討我歡心 XD
燒羊架
<燒菠蘿> 燒耐多少少, 會正D WO~
燒菠蘿
<廣島蠔芝士焗> 有芝士之外仲加埋D洋蔥&煙肉既焗蠔~
廣島蠔芝士焗
甜品我食左雪米糍^_^ 仲有豆腐花/啫喱/雪糕,不過肚子裝不入喇,四選一好了!
雪米糍
呢到食物無漏單,出菜唔慢,又抵食,重點最好先訂位 :p (平日入座率高)
2015-01-14