2023-07-09
有時一個人食午餐,無人傾計有啲悶。既想享受屬於自己的時間,又怕悶。去貓貓CAFE就最適合。睇住貓貓走來走去、訓下、玩下、灘下,令生活充滿生氣,好治癒呀。講返正題,我要去食飯醫肚呀。午餐有湯、飲品、主菜,價錢70幾蚊起,仲有咁多貓貓招呼你,非常抵食啦餐湯係南瓜湯,香濃又足料,啖啖奶油味加埋好有誠意的多士條,有糖喺面,焗到脆卜卜,甜甜地。主菜有驚喜!真心好食!我就嗌咗 「香草豬排伴菠蘿莎莎」($93)豬排真心超JUICY!火喉岩岩好!煮豬肉都煮到岩岩熟!豬排常見的老鞋乾柴情況完全無出現!咪以為打卡餐廳就唔好食。真心高質啊。加埋用菠蘿煮的醬汁,酸酸甜甜,好夾好好食!真心推薦!飲品就嗌咗「芒果雲朵沙冰」(原價$59)嗌餐就補差價OK!天氣太熱好想飲凍野!呢杯沙冰真係太邪惡啦!勁大舊CREAM放喺面落足本!味道好清新,唔算甜,舒暢哂!有得玩下貓貓,打下卡,望住佢地走來走去,加上有冷氣,簡直係夏日好去處。消費又唔高,坐得都幾舒適,地方乾淨企理,值得再去呀!
去貓貓CAFE就最適合。
講返正題,我要去食飯醫肚呀。
餐湯係南瓜湯,香濃又足料,啖啖奶油味
加埋好有誠意的多士條,有糖喺面,焗到脆卜卜,甜甜地。
主菜有驚喜!真心好食!
我就嗌咗 「香草豬排伴菠蘿莎莎」($93)
飲品就嗌咗「芒果雲朵沙冰」(原價$59)
消費又唔高,坐得都幾舒適,地方乾淨企理,值得再去呀!