餐廳: 譚仔三哥米線 (東港城)
資訊:

幾年前三哥推出過「酸辣撈薯粉」🌶今次就升級左做「三酸撈薯粉」🤪身為酸辣+薯粉控嘅我緊係要嚟試下啦🤣🤣🌶三酸撈薯粉(豬肉、墨丸、𝟓小辣)💰$𝟒𝟓除左配豬肉、墨丸 都可以自選𝟐-𝟒款食材~辣度就由𝟏𝟎小辣起🌶秘製「三酸汁」係由老牌陳醋混合精煉麻椒、鮮辣椒製成✨味道確實微嗆而醒胃 夠酸夠辣🤣但我就略嫌鹹左啲🤧加左半杯水先食得曬成碗紐紋薯粉煙靭彈牙 好掛汁👍🏻而配料就有芝麻脆辣椒、芽菜、黑芝麻薄脆、花生、芫茜同蔥花🥜估唔到豬肉又幾夾喎🤣墨丸就正正常常啦~整體而言 試一次就夠 我下次應該唔會再叫🤣🥭奶蓋芒果蒟蒻椰香金露🥥 💰跟餐$𝟏𝟑 原價$𝟏𝟕𝐐彈芒果蒟蒻波波配上鹹香奶蓋 真係幾好飲😋好似加左好多花奶嘅芒果布甸咁嘅味😍幾有椰香🥥如果多啲奶蓋就好🥭👍🏻算係佢地最好飲嘅特飲😂下次會再叫嚟飲😝🌟整體而言:三酸撈薯粉試唔試都得😂芒果椰香金露值得一試👍🏻今次去坑口分店 都等左成𝟐𝟎分鐘碗薯粉先到🤐勁肚餓🥺見隔離枱直程我食完佢碗米線先到🥲😂不過其他分店好似又無要等咁耐🤣但係姐姐服務幾好👍🏻味道😋:𝟑.𝟓/𝟓 環境🌄:𝟒/𝟓服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓性價比🤩:𝟑.𝟓/𝟓 (免加一)回頭率🔙🥳:𝟑/𝟓(薯粉)𝟒.𝟓
幾年前三哥推出過「酸辣撈薯粉」🌶
今次就升級左做「三酸撈薯粉」🤪
身為酸辣+薯粉控嘅我緊係要嚟試下啦🤣🤣

🌶三酸撈薯粉(豬肉、墨丸、𝟓小辣)💰$𝟒𝟓
除左配豬肉、墨丸 都可以自選𝟐-𝟒款食材~
辣度就由𝟏𝟎小辣起🌶
秘製「三酸汁」係由老牌陳醋混合精煉麻椒、鮮辣椒製成✨
味道確實微嗆而醒胃 夠酸夠辣🤣
但我就略嫌鹹左啲🤧加左半杯水先食得曬成碗
紐紋薯粉煙靭彈牙 好掛汁👍🏻
而配料就有芝麻脆辣椒、芽菜、黑芝麻薄脆、花生、芫茜同蔥花🥜
估唔到豬肉又幾夾喎🤣墨丸就正正常常啦~
整體而言 試一次就夠 我下次應該唔會再叫🤣

但係姐姐服務幾好👍🏻

味道😋:𝟑.𝟓/𝟓
環境🌄:𝟒/𝟓
服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓
性價比🤩:𝟑.𝟓/𝟓 (免加一)
回頭率🔙🥳:𝟑/𝟓(薯粉)𝟒.𝟓/𝟓 (芒果椰香金露)

• ────── 🏬店鋪資訊 ──────•

• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗