2021-10-19
呢間熱菇喲小店位於中環蘇豪,熱菇喲係日文意思係Let's go🤟🏻 店鋪擺放好多靚酒,日式裝潢,播住日文歌,賣酒品串燒為主,將日本居酒屋文化搬到香港,地道風味十足🥰 岩晒收工黎飲返2杯食返幾串🍢 係蘇豪價錢唔平,但質素有保證,食材好靚好新鮮👍🏻 全部即燒溫度keep到好熱更加好食😙 食完滿滿幸福感!串燒:✦ 牛舌 $58✦ A5和牛粒 $58 ✦ 鹿兒島薩摩雞腩肉 $68✦ 黑毛豚五花腩串 $48 ✦ 鹽燒白鱔 $78牛雞豬魚都試齊🤪 串串咬落其實都好厚肉好juicy,燒得岩岩好,好彈牙唔會硬,啲醬汁鹽燒味道唔會過佐火好好食!串串都推介🤣燒物:✦ 比目魚西京燒 $188 甜甜味噌,魚身好滑皮好香脆,本身好中意食比目魚,咬落去好似牛油香咁,岩岩燒起好食!😋一品料理:✦ 清酒煮蜆 $118 ✦ 玉子燒 $88 2樣我都好中意,玉子蛋原舊上之後店員幫我地切一舊舊,勁多煙勁熱辣辣好吸引!另外清酒煮蜆煲仔上,啲蜆全部好大隻漲卜卜,食落好鮮甜!特別既地方係清酒加入佐柚子,淡淡柚子味又出奇地夾❤️佐酒小食:✦ 燒飯團 (櫻花蝦) $38
串燒:
✦ 牛舌 $58