2024-04-07
📍#渝薌烤魚 (九龍城)九龍城衙前塱道12號地舖♡人均消費: $488 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️九龍城食嘢實在太多選擇,加上宋王臺站令到九龍城嘅人流更加多~經朋友推薦之下試吓一間好近宋王臺站嘅老字號烤魚店。✨# 泡椒味烤魚去渝薌烤魚當然就一定要試吓佢嘅烤魚,烤魚款式種類豐富,包括:酸辣味烤魚、香蔥味烤魚、蒜香味烤魚、香辣味烤魚等等~驚喜之處係烤魚嘅size除咗有全條選擇之外,亦有大半條、細半條揀~ 今日2人行,我哋揀咗細半條都好夠食😍泡椒味烤魚賣相都唔錯,有芫荽、泡椒、香蔥、豆卜等~香味撲鼻。泡椒味道唔算太辣,剛剛恰到好處,魚質口感滑溜,亦有少許細骨~食完烤魚仲可以另外order 蔬菜類、米線、烏冬或者公仔麵食~✨#特色小食特色小食方面我哋叫咗#麻辣魚皮 #芥香蠔仔,麻辣魚皮麻麻辣辣;而蠔仔原來都係凍食~ 平時都比較少凍食蠔仔,作為開胃小食都不錯 ✨#串燒串燒方面我哋叫左兩款#豬頸肉串、#新鮮白鱔串,兩款都燒得啱啱好,估唔到串燒有驚喜~ 白鱔串燒可以再encore,白鱔外皮燒得好香,而且入口脆卜卜,入口有種細滑嘅感覺,很不錯!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#渝薌烤魚 (九龍城)
九龍城衙前塱道12號地舖
♡人均消費: $488 @ 2