2021-09-23
中秋即係試新月餅既時間!行過葵廣見到哩間「榴槤貴族」好多人就過去望望,原來係主打賣榴槤既小店。估唔到除左有原個榴槤之外,仲有月餅賣🥮流心月餅有分奶黃同榴槤口味,冰皮就兩款都係榴槤口味。難得一年一次,所以我無理到唔食榴槤既家人揀左冰皮🤫冰皮有貓山王同黑刺兩款, 由冰箱拎出黎10分鍾左右就食得~ 😍 當解完凍準備食既時間, 家人已經話佢要出門口, 因為真係好大浸榴槤香味📍貓山王冰皮月餅冰皮入邊包住貓山王榴槤, 冰皮入口Q彈creamy, 感覺好似真係食緊貓山王咁呀~ ❤️味道係甜左少少, 不過又唔覺得太膩📍尊貴黑刺冰皮月餅冰皮係黑色, 睇落幾型, 而呢款餡料係黑刺果肉, 微微甜得黎榴槤味夠濃厚, 食落都口感細滑🤟🏻今年第一件冰皮月餅黎講~ 我好滿意
中秋即係試新月餅既時間!
📍貓山王冰皮月餅
📍尊貴黑刺冰皮月餅