2021-09-14
🌗招牌草莓西瓜蛋糕 $78用水份十足嘅西瓜黎做蛋糕真係創意滿分,西瓜以外仲有玫瑰花瓣、開心果碎,葡萄切片、鮮草莓🍓、玫瑰味忌廉、杏仁餅底,無論top shot 定係喺側面影都一樣咁IGable!玫瑰味忌廉有種似曾相識嘅感覺~~~係香港經典花露水味呀!🌖無花果紅桑子芝士蛋糕 $85除咗面頭嘅¼件無花果之外,蛋糕內都埋藏住唔少無花果。芝士味夠得黎又唔會太膩,不過幼滑細膩程度可以加強。🗣題外話:紙盒包裝係喺側面打開而唔係平時咁係上面打開,總之跟返店員包裝方向就得,不要懷疑❗️朋友係紙袋拎出黎嘅時候以為放錯方向所以將紙盒打側90度⤴️放好😱,係我尖叫聲下再180度↩️打側去另一面😱😱,好彩蛋糕嘅包裝非常堅固,蛋糕外層係硬硬地嘅膠片而非薄薄膠膜,而且面層生果嘅吸附力超強,就算打側放(放左兩秒⏱)都無跌落黎😂😂!開得係一線大型商場,索價不菲💸都預左架啦,不過人一世物一世,乜都試下啦😛。除左件裝蛋糕🍰之外,仲有原個蛋糕🎂,分別有大($788)、中($588)、細($398)三個size,即日買的話只有招牌草莓西瓜蛋糕,想買其他味訂得預訂呀。位置唔太起眼,係2IFC二樓兜左成大個圈都搵唔到🤭,原來係正千層蛋
🌗招牌草莓西瓜蛋糕 $78
🌖無花果紅桑子芝士蛋糕 $85
位置唔太起眼,係2IFC二樓兜左成大個圈都搵唔到🤭,原來係正千層蛋糕店同咖啡店之間。