2024-04-16
【勁抵食港式地道火鍋—二八火鍋】最近火鍋店做緊$228二位起任食2小時,勁抵食!有齊唔同牛肉、豬肉、丸類,仲有好多特色小食,飲品任飲(呢度嘅啤酒都係任飲,啱哂一班朋友嚟book VIP房隊酒聚餐🍻)!.👍🏻湯底鴛鴦湯底本身要加錢,但最近做緊優惠,鴛鴦湯底都係$228任食!我哋就叫咗瑶柱冬瓜咸豬骨湯底同馬來沙爹湯底!瑶柱冬瓜咸豬骨湯底清清地加上瑤柱的甘香,好鮮甜;沙爹湯底濃香而不油膩,食材燙熟後裹上一層薄薄油脂,既有微微花生香,又帶點點辣意,惹味十足😝.👍🏻火鍋料最值得讚賞嘅係,呢度嘅精選牛肉好高質,有手切本地吊龍肉、安格斯牛小排、安格斯封門柳等,三款都肉質鮮嫩,大大塊,碌完都冇縮過水,勁有牛味!菜單上亦有其他唔同嘅雞類、魚類、丸類、餃子🥟,各種菜類,甚至係新鮮嘅海鮮🦞選擇,我就最鐘意佢哋嘅手工胡椒豬肉丸🍡,豬肉味香濃加上少少胡椒味,更加惹味。💖.👍🏻小食菜單上有齊各種惹味嘅煎炸小食,如油炸花生🥜、椒鹽豆腐粒、椒鹽粟米🌽,全部都係新鮮即叫即整,熱辣辣上碟!我最鐘意椒鹽豆腐粒,外脆內軟,好惹味❣️💖.👍🏻飲品有各種汽水,仲有自家製健康飲品,一渣渣嘅竹蓆茅根水、白茅檸檬薏米水、龍鳳檸檬!健康清
👍🏻湯底
👍🏻火鍋料
👍🏻小食
👍🏻飲品
有各種汽水,仲有自家製健康飲品,一渣渣嘅竹蓆茅根水、白茅檸檬薏米水、龍鳳檸檬!健康清熱!愛酒之人仲可以同friend一齊嚟飲酒!全場雪花啤酒🍻都係任飲!
👍🏻環境
平時啲日式放題火鍋兩人座位可能會好逼,但呢度就算兩個人食都有張大圓枱!好大嘅空位放食物,一齊都唔逼!店內有上下兩層,上層座位更加有VIP房可以啱哂一大班朋友gathering!!
📍:二八火鍋
地址: 佐敦北海街17-19號地舖至1樓
#hotpot#火鍋#港式火鍋#佐敦#油麻地#佐敦美食#油麻地美食#打邊爐#聚會#酒#啤酒勁抵食