2021-12-15
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【卷物賣相美 新奇又滋味】最近呢一個月真係忙到唔得閒出post🥲 同一日有3個deadline大家試過未…🥴 Any肥!Sem議員嘅(。・ω・。)ノ終於得閒打返食評了🤪Poly附近新開咗間專門做卷物嘅小店🍙 原來係喺灣仔起家,見到佢menu好多款特別嘅卷物,啲名又搞笑就去咗試吓🥸 有選擇困難症嘅應該要揀好耐🤣 因為實在太多款式選擇,樣樣都想試!~我是Menu~麻麻地軟殼蟹 $62好少見卷物配麻辣沙律醬所以就揀咗呢個嚟試🤩 個醬特別得嚟好出色,有沙律醬做base,所以會中和返個辣度,唔會好辣,就算唔食得辣嘅人都食到👍🏻 除咗有炸到好脆嘅軟殼蟹之外🦀 仲有青瓜🥒、牛油果🥑、蟹籽同埋蟹柳,口感豐富,同個醬好夾好好味🤤知我咩料(拖羅)$62有冇人有睇過木下佑香炸壽司食😂 我之前睇完一路都好想試吓,今次見到呢個「知我咩料」炸飯Pizza就即刻嗌嚟試吓,我哋揀咗要吞拿魚拖羅🐟 果然冇揀錯!啲拖羅魚蓉十分鮮甜,極香魚油味,份量仲要一啲都唔少,應該有成1cm咁厚‼️食落好滿足,而個飯底就炸到好脆,但一啲都唔油膩😋 另外仲有蟹籽、天婦羅脆脆同椰菜絲等配料,一個人
【卷物賣相美 新奇又滋味】
~我是Menu~
麻麻地軟殼蟹 $62
知我咩料(拖羅)$62
有冇人有睇過木下佑香炸壽司食😂 我之前睇完一路都好想試吓,今次見到呢個「知我咩料」炸飯Pizza就即刻嗌嚟試吓,我哋揀咗要吞拿魚拖羅🐟 果然冇揀錯!啲拖羅魚蓉十分鮮甜,極香魚油味,份量仲要一啲都唔少,應該有成1cm咁厚‼️食落好滿足,而個飯底就炸到好脆,但一啲都唔油膩😋 另外仲有蟹籽、天婦羅脆脆同椰菜絲等配料,一個人食一個都真係會幾飽吓🤰🏻
先生炸雞(4件)配日式沙律&波子汽水
味梳打 +$19
炸雞外皮炸到超級香脆,而肉質依然保持到嫩滑🐥 唔算話好juicy但都仲有少少肉汁,淋喺面嘅honey mustard都幾好味,我哋另外落咗七味粉,都好惹味好夾👅
~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛
地址:
MR. MAKI (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖