2021-06-02 31 瀏覽
我唔係阿仙奴fans,我直頭唔了解足球界呢回事😂朋友仔都唔係阿仙奴粉絲,但佢以前都有睇過波所以佢對餐廳入面嘅擺設都略知一二~~我冇理咁多🙃我掛住食食食!因為佢哋嘅dinner set 有齊晒沙律、多士、餐湯同餐飲之餘仲樣樣都好味👏🏻見到好得意嘅足球場碟裝住一大樽沙律! 個presentation我俾十分👍🏻入面仲有爆珠添呀😳碗湯望落平平無奇咁...係超多蘿蔔蓉嘅蘿蔔湯!估唔到嚟食西餐會有個咁中式嘅餐湯~ 仲要咁好味!!好有驚喜🤩蒜蓉包都烘得又熱又脆!最緊要係蒜蓉味好香🥰講番我哋兩個點嘅主菜👩🏻‍🤝‍👨🏼<<香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝>>($238)鵝肝外皮微脆~ 內裡軟軟的! 入口即化🤤肉眼嘅成數燒得剛好💯七成熟嘅肉質鮮美嫩滑,配合埋旁邊香甜嘅紫薯蓉...真係食到有種唔夠喉嘅感覺😩<<波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉意大利飯>>($168)呢一款其實可以揀扁麵~什至可以揀鮮蕃茄汁!不過朋友仔知我鍾意食risotto👩‍❤️‍💋‍👨果然冇點錯!成碟飯好creamy!!每一粒飯都俾濃厚嘅白松露醬包圍!雖然望落碟
我唔係阿仙奴fans,我直頭唔了解足球界呢回事😂

我冇理咁多🙃
我掛住食食食!

入面仲有爆珠添呀😳

碗湯望落平平無奇咁...
係超多蘿蔔蓉嘅蘿蔔湯!
估唔到嚟食西餐會有個咁中式嘅餐湯~ 仲要咁好味!!
好有驚喜🤩
蒜蓉包都烘得又熱又脆!
最緊要係蒜蓉味好香🥰
香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝

講番我哋兩個點嘅主菜👩🏻‍🤝‍👨🏼
鵝肝外皮微脆~ 內裡軟軟的! 入口即化🤤
肉眼嘅成數燒得剛好💯
七成熟嘅肉質鮮美嫩滑,配合埋旁邊香甜嘅紫薯蓉...
真係食到有種唔夠喉嘅感覺😩

呢一款其實可以揀扁麵~
什至可以揀鮮蕃茄汁!
不過朋友仔知我鍾意食risotto👩‍❤️‍💋‍👨
波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉意大利飯

果然冇點錯!
成碟飯好creamy!!
每一粒飯都俾濃厚嘅白松露醬包圍!
雖然望落碟飯唔係好大,但食晒都好飽🤗
所以龍蝦雖然得半隻~
但打卡都夠晒睇頭🦾
Tiramisu

因為order dinner set 就可以6折優惠價食埋甜品💁🏻‍♀️
叫咗個我平時唔會食嘅<<Tiramisu>>($68)
因為睇相...佢個賣相最精緻吸引🙆🏻‍♀️
果然唔止靚~ 味道方面都好出色!!
咖啡味好濃!
而且佢係用海綿蛋糕、木槺粉同咖啡味啫喱相間~ 造成多重口感! 入口有好多層次上嘅衝擊🤯
正👏🏻👏🏻👏🏻
香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝