2022-12-15
▫️碎蔥吞拿魚茸海膽最中餅呢個最中餅真係幾有創意、特色,從來無諗過刺身可以咁樣配搭,用個花型既脆脆餅夾住,唔洗食重澱粉質既壽司飯之餘,又可以令海膽同吞拿魚茸提供到另一種口感,入面仲加左少少三文魚籽同埋紫蘇葉,提升左整個味道。▫️芝士鰻魚卷一啖擺入口,好濃郁既芝士味,幸好中間夾左絲絲青瓜,剛好可以中和芝士既油膩感▫️油甘魚刺身& 日本活赤貝一款林身既刺身加埋一款爽口既刺身,係夾既,食落又有鮮味,並唔係d雪左好耐既刺身▫️燒帆立貝 &燒牛舌大大隻連殼裝住d醬汁一齊上,牛舌好厚身又一d都唔難咬,咬入去仲有d汁滲出黎,總括d燒物唔會燒到太乾身呀▫️大蔥雞肉串大蔥成為左亮點,佢一層層都沾了醬汁,食落去成粒都好juicy▫️滑蛋吉列豬柳飯唔好諗住係好普通既滑蛋飯,廚師好有花思處理個sauce,又有少少酸酸地既味道彈出黎,令到你唔會飽飽滯滯咁,旁邊灑上脆脆片,去到最後一道菜,仲可以提起番個食慾真係唔容易,我地竟然仲可以清哂成碟飯,平凡之中帶點不平凡。最後仲有芝麻雪糕同埋薑汁豆腐雪糕,兩隻味道都好濃郁,但我好鍾意薑汁豆腐呀,少見d,有記憶點。
▫️芝士鰻魚卷
▫️油甘魚刺身& 日本活赤貝