拉麵達人佐敦擁有重要地位既拉麵店,以前係附近讀書,都曾經黎過幾次~今次難得行過就想懷念一下,決定中午去食返一次 餐牌同以前無咩分別~多左幾款新式拉麵要食要試梗係當然試返本店招牌拉麵~達人拉麵啦等拉麵送黎期間,望下D店入面擺設,好有日本既風味,有好多舊時日本玩具同海報,可以放下手機,慢慢欣賞一下《一碗入魂》呢個招牌,應該代表左當年廚師為每碗拉麵付出多番心血店入面擺設好好,但拉麵送到黎果下,發覺 同我以前有d出入拎起個匙飲返啖湯先飲落去湯底唔算濃,偏淡,覺得同以前有分別,現在比我想像似普通日本食舖堂既拉麵湯底半熟蛋都保持到一定水準,叉燒偏瘦,岩哂唔想食肥既朋友~最後我只能講比幾年前相差好遠,可能中午食關係,沒有主廚主理等等因素~印象較差,不過幾個月後我會搵日夜晚再去試一下,希望水準再有改善
拉麵達人

餐牌同以前無咩分別~

多左幾款新式拉麵
要食要試梗係當然試返本店招牌拉麵~達人拉麵啦

店入面擺設好好,但拉麵送到黎果下,發覺 同我以前有d出入

拎起個匙飲返啖湯先

半熟蛋都保持到一定水準,叉燒偏瘦,岩哂唔想食肥既朋友~

2018-12-05
午餐