2018-12-24
當你承諾養一隻寵物開始,就要到底,千祈唔好拋棄佢地。兒時家人嘅朋友外遊,有過機會曾經養過貓,自此好喜歡貓。不過由於家人唔太喜歡養貓,最終家裡無養過寵物。上去貓cafe坐,睇下貓咪,同佢地玩下。上到嚟係每小時計嘅,有一杯飲品,得小食提供。飲品種類比我地想像中多,加20元花茶養下生。小食有蛋糕,雞翼,簡單漢堡配薯條。店內有5隻貓貓(有一隻收埋咗,因為太曳),店員話因爲店主本身喜歡貓,收養咗貓,貓貓又生咗小貓咪,將其中兩隻帶到店裡,仲有其他三隻係收養返黎,真係愛心爆棚。店主善心去幫助一間深水埗喵喵喵,義工會去後巷餵養流浪貓。希望更多人關注,去領養呢啲貓。店內都貼咗可以申請領養貓咪資料。我地叫咗兩款花茶,清清地幾好飲。另外叫咗千層蛋糕,提拉米蘇好食,推介下,好match。不過真係要小心,小貓咪成日搵機會跳上黎食,唔好餵呀。抹茶都不錯。除左可以同貓咪互動(如果佢理你),仲有啲boardgame可以玩,唔會怕悶。呢度入屋要除鞋,記得係門外要消毒。
上去貓cafe坐,睇下貓咪,同佢地玩下。
上到嚟係每小時計嘅,有一杯飲品,得小食提供。
飲品種類比我地想像中多,加20元花茶養下生。
小食有蛋糕,雞翼,簡單漢堡配薯條。
店內都貼咗可以申請領養貓咪資料。
我地叫咗兩款花茶,清清地幾好飲。
抹茶都不錯。
呢度入屋要除鞋,記得係門外要消毒。