2022-12-19
講起美國菜,我第一時間會諗起Ruby Tuesday🇺🇸🍴以為好鍾意同朋友去食,因為食物選擇多,又夠晒大份🤭咁岩早排同男朋友講起,原來佢以前都係Ruby Tuesday常客,因為佢係會員有discount,所以成日黎食🤣呢次同男朋友去開旺角,就決定一齊食久違既Ruby Tuesday❤️旺角分店位於友誠商業中心,超級方便易搵🙌🏼去到旺角地鐵站E2出口既地面,左面已經係友誠商業中心📍入到去搭lift上3樓就到喇!好鍾意餐廳內既氛圍❤️門口掛滿聖誕裝飾,充滿Christmas氣氛🧑🏻🎄🎄裡面環境都好有格調,座位闊落,坐得好舒服😌餐廳內仲有唔少打卡位,包括有巨大Burger公仔、好靚既打卡牆、霓虹燈牌等,仲有飛鏢機可以玩,真係超開心🥳❥ 經典燒排骨叫左Ruby Tuesday既招牌菜回味一下😋果然keep到水準👍🏻佢既秘製BBQ醬汁好正!味道甜甜地,入口惹味😍排骨燒得岩岩好,肉質夠嫩,完全唔會乾柴,仲好啖啖肉🤤配菜有薯蓉同紅蘿蔔🥕薯蓉口感順滑,食落有啖啖牛油香!好高質既一碟菜🫶🏼難怪咁多年都咁受歡迎🥰❥ 大蝦香草意大利幼麵見到係New Item所以試試!份量都幾多😝大蝦有5隻🍤隻隻都新鮮彈牙😚
以為好鍾意同朋友去食,因為食物選擇多,又夠晒大份🤭
旺角分店位於友誠商業中心,超級方便易搵🙌🏼
好鍾意餐廳內既氛圍❤️
門口掛滿聖誕裝飾,充滿Christmas氣氛🧑🏻🎄🎄
裡面環境都好有格調,座位闊落,坐得好舒服😌
❥ 經典燒排骨
叫左Ruby Tuesday既招牌菜回味一下😋
果然keep到水準👍🏻
佢既秘製BBQ醬汁好正!味道甜甜地,入口惹味😍
排骨燒得岩岩好,肉質夠嫩,完全唔會乾柴,仲好啖啖肉🤤
配菜有薯蓉同紅蘿蔔🥕薯蓉口感順滑,食落有啖啖牛油香!
好高質既一碟菜🫶🏼難怪咁多年都咁受歡迎🥰
❥ 大蝦香草意大利幼麵
見到係New Item所以試試!
份量都幾多😝
大蝦有5隻🍤隻隻都新鮮彈牙😚
香草味超香超濃郁🌿同意粉味道好夾~
麵質夠煙韌,唔會過硬或過淋,口感唔錯🙌🏼
兩個人share每人都分到好多🤭
❥ 燒烤汁雞肉焗玉米片
鍾意Nachos既朋友絕對唔能夠錯過😍😍😍
每塊玉米片都好脆卜卜!上面鋪滿熱溶芝士、雞肉同BBQ醬,邪惡得黎又好惹味😋
有三款醬可以沾:牛油果醬、Sour Cream、莎莎醬🧂
三款醬同nachos味道都好夾,各有特色,我特別鍾意牛油果醬🥑😚牛油果味道好濃郁~有種清新健康感覺,口感好好💚
❥ Ruby Refresher 煥然一新
男朋友叫左呢杯由Orange, Pineapple, Cranberry, Piña Colada調製既mocktail,有啖啖既清香,唔會太甜!仲有一粒粒既百香果,好有咬口🤣
❥ Tropical Tea Punch 夏日茶漾
我呢杯係由Passion Fruit Puree, Pineapple, Orange Juice, Tea調整而成,好適合喜歡茶底既我😆呢杯相較上甜味會重d,飲落好refreshing,解渴一流🍹