佢話好嘢唔怕遠路,我就特登揸車由尖沙咀去到觀塘嘅「森.湯咖哩」😎。嘩,一入到嗰間店,啲裝修好有格調,令我一見鍾情!先來盤「炸蠔」,外脆內嫩,食落真係香口得意,蠔肉既味道揉合左炸漿嘅鬆脆,真系係無得頂👍。然後我試咗碟「吉列鱈魚柳蕃茄湯烏龍麵」,魚柳吉列得恰到好處,外酥内嫩,咬一口就感到好嫩滑。加上嘅烏龍麵跟蕃茄湯結合得剛剛好,非常開胃😋。主食「大啡菇湯咖哩配日產珍珠米」就更加無話說,啲湯咖哩比我之前食過任何一間嘅餐廳嘅都正,湯咖哩嘅香滑同大啡菇嘅爽口,再配上恰到好處嘅珍珠米,而且啲咖哩汁量多而唔會覺得過膩,每一口都令人回味無窮👌。嘢飲我就點咗個「Draft beef - suntory」,買一送一嘅優惠,兩杯Draft beef咁平,真係超抵飲。佢哋啲Draft beef嘅濃淡適中,仲有一種特別嘅香味,仲可以飲到滿足,真係好讚👏!最後,「森.湯咖哩」嘅環境真係一流,燈光裝修都好到位,提供咗一個好舒服嘅食飯環境。重點係佢哋服務好好,有問必答,仲會間唔中笑容迎人,總之就係個人心情都好。🥰總結嚟講「森.湯咖哩」真係一間好值得推介嘅餐廳,次列食物嘅口感和質素都係一流,再加上優質嘅服務態度和舒適嘅

總結嚟講「森.湯咖哩」真係一間好值得推介嘅餐廳,次列食物嘅口感和質素都係一流,再加上優質嘅服務態度和舒適嘅環境,我就打算畀佢五顆星嘅評價⭐⭐⭐⭐⭐!希望大家有機會都可以去試吓,話你知我下次一定會再去!🍛🍻😚