2023-10-14 217 瀏覽
【沙田區】【串燒兄妹】之前同道歉哥都成日食呢間,但係我哋係食土瓜灣分店。作為一個沙田友,佢哋喺沙田其實係有兩間分店,但我就完全冇食過。因此今日我點都要拜會其中一間,睇吓沙田區嘅串燒得唔得。我揀咗馬鞍山錦泰店,方便啲嘛。我就梗係食返最抵食嘅「自選串燒」,不過貴過預期廿蚊,呢度係 $120。我揀咗牛舌、豬腩肉、五花腩片、雞中翼、雞腎、花枝丸、多春魚、燒秋刀魚,當中燒秋刀魚係我最期待嘅,不過可能我食厭咗,好似冇以前咁大驚喜。其他串燒方面都係正正常常,不過勝在夠晒熱辣辣,食落都起碼唔係唔得嗰啲。而另外我仲叫咗一份 $48 嘅「燒鯖花魚柳」,呢個就燒得幾好,雖然價錢嚟講係高過其他串燒,但係佢易吮骨、肉多嘅特性令佢係匹配於價錢嘅。嘢飲方面,呢度都有 $10 嘅「白桃冷泡茶」可以飲,味道同土瓜灣店一樣都係甘香可口嘅。而環境方面,呢間錦泰店係喺街市出面嘅,有幾張枱櫈咁,而附近亦有公共嘅枱櫈可以用,我去嗰晚覺得都算充足嘅。埋單 $178,可以嘅。。。(地址:沙田馬鞍山寧泰路31號錦泰商場地下錦泰街市28號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #h

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #馬鞍山 #大水坑 #串燒店 #沙田串燒 #自選串燒 #牛舌 #豬腩肉 #五花腩片 #雞中翼 #雞腎 #花枝丸 #多春魚 #燒秋刀魚 #燒鯖花魚柳 #白桃冷泡茶 #1am1173 #1ambackup