2020-06-20
黑布小巷嘅芋圓絕對係我嘅NO.1之選!!!由佢啱啱開張就開始食,一開頭見佢喺街邊,環境又唔太好,都冇乜期望,但食物真係超乎我預期咁好食!已經食第三次仲推介咗畀唔少朋友嚟食!第一次嚟食係11月,當時佢新開冇幾耐,我都係朋友介紹先嚟食。一試佢嘅芋圓,真係驚為天人好耐冇食過咁真材實料,口感又煙韌嘅芋圓!!!最鍾意佢嘅芋頭味,芋頭味真係好香濃!!!老闆娘真係好nice💛(又靚女,把聲仲好好聽😆)仲走嚟問我哋意見,我哋都有反映紫薯味有少少甜,同埋芋圓份量有啲少,但個糖水底就清咗少少老闆娘仲話佢哋啲芋圓都係手工自己搓,每日整到凌晨四點先走人🥺咁有心嘅小店點可以唔支持!然後十二月又走嚟食多咗次,好開心老闆娘真係會聽人意見,張相都見到糖水底濃咗好多,但又唔會太甜,清清哋又恰到好處💕而芋圓都係好煙韌彈牙!第三次嚟食,試埋佢個花枝丸,落咗佢個麻辣鬼椒粉,真係辣到黐線🤣第一次知道辣到噴火係咩感覺🥵平時都食得辣,但呢個真係食咗一啖就食唔落去,要冷靜5分鐘先😂辣到嘴唇都腫晒,成個口腔有火喺度燒咁制,即刻飲啖糖水下火先😂慢慢冷靜咗再食就冇咁辣,開始食到花枝丸嘅鮮甜味,入面唔會好乾身,仲有粒粒墨魚,非常鮮甜,真材實
花枝丸
慢慢冷靜咗再食就冇咁辣,開始食到花枝丸嘅鮮甜味,入面唔會好乾身,仲有粒粒墨魚,非常鮮甜,真材實料!
建議各位唔太食得辣嘅,記得叫佢落少少粉就夠🤣
其他朋友聽咗我推介都有去食,仲話佢個肉蛋吐司真係好正🤤搵日一定要試吓!
btw佢雖然喺街邊,真係小巷邊,但都唔會烏糟,成日夜晚去食,都唔會見到有小強老鼠,如果大家唔放心都可以外賣㗎~