2024-10-07
已經去過好多次嘅 佐敦神燈海鮮酒家💡我真係呢間酒家嘅忠實fans,成日都會同屋企人/朋友嚟食,去嘅次數多到唔記得🤣呢度有幾樣招牌菜係必吃:🔸糯米炒膏蟹 $588膏蟹嘅鮮甜同糯米嘅香糯互相結合,口感豐富有層次。如果你鍾意食蟹同糯米飯,糯米炒膏蟹絕對值得一試。🔸黑松露玻璃燒鵝 $238鵝肉經過精心醃製,外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁。加入黑松露,為呢道菜增添左獨特嘅土壤香氣同濃郁風味,食每一口都充滿驚喜😋🔸南非鮑魚啫啫雞(4位) $498啫啫煲嘅火候掌握得當,令雞肉可以保持多汁嘅口感,而且鮑魚好煙靭鮮甜,好惹味🤤🔸蜜汁脆燒鱔 $278鱔魚嘅肉質細膩,配埋蜜汁嘅甜味,形成甜中帶鹹嘅完美平衡!蜜汁嘅醬香為鱔魚增添左層次感😊 燒鱔外脆內嫩,好好味!🔸濃湯一級竹笙浸翡翠 $168濃湯非常鮮香,竹笙吸晒濃湯嘅精華好正👍🏼🔸手搖溏心皮蛋 $68溏心好綿密,配上紫姜,係出色嘅小食🤤快啲約埋朋友屋企人嚟食啦!大推❤️🔥
呢度有幾樣招牌菜係必吃:
🔸糯米炒膏蟹 $588
🔸黑松露玻璃燒鵝 $238
🔸南非鮑魚啫啫雞(4位) $498
🔸蜜汁脆燒鱔 $278
鱔魚嘅肉質細膩,配埋蜜汁嘅甜味,形成甜中帶鹹
🔸濃湯一級竹笙浸翡翠 $168
濃湯非常鮮香,竹笙吸晒濃湯嘅精華好正👍🏼
🔸手搖溏心皮蛋 $68
溏心好綿密,配上紫姜,係出色嘅小食🤤
快啲約埋朋友屋企人嚟食啦!大推❤️🔥