做完嘢無所事事就做吓乖乖囡陪老爸老媽食個下午茶 ~~平時都會去飲茶 ...今次帶佢地試新嘢 ...去了 bookmark 好耐的 cafe 食窩夫 ~~估不到又幾啱佢地口味喎 ~~老爸點了杯愛飲的 ● 美式咖啡〈HK$35〉點了份咸食的牛角窩夫和甜食的窩夫一起分享 ~~先講講咸食的● 流心芝士蛋黃醬火腿奄列牛角漢堡〈HK$58〉鬆脆的牛角窩夫夾著膨湃的流心芝士蛋黃醬火腿奄列滋味好吃,好啱老爸老媽的口味 ~~老媽的 ● 蜜桃烏龍茶〈+HK$20〉點牛角漢堡跟配的飲品估不到咁大壼仲要係原片茶葉泡的蜜桃烏龍茶店員好醒目咁跟配了 3 隻杯比我哋飲完仲自動自覺幫我哋添熱水濃厚甘醇的烏龍茶又有蜜桃的清甜爽口食完呷一口可以解膩消食 ~~● 焗焦糖香蕉。窩夫配雲尼拿雪糕〈HK$65 / 全份〉儍媽點的全份有 4 件窩夫另外有 2件裝的半份窩夫 (HK$55) 窩夫是即製,入口香脆富蛋香焦糖香蕉原條焗,香脆的焦糖糖衣配上原條香蕉配上 Movenpick 雲尼拿雪糕和香滑忌廉,真係好滿足 ~~儍媽的 ● Latte〈+HK$25〉點窩夫跟配的飲品都可愛的小熊拉花,抵讚 ~~** 以上分享是以我的口味、體質
做完嘢無所事事就做吓乖乖囡
陪老爸老媽食個下午茶 ~~

平時都會去飲茶 ...
今次帶佢地試新嘢 ...
去了 bookmark 好耐的 cafe 食窩夫 ~~
估不到又幾啱佢地口味喎 ~~
老爸點了杯愛飲的 ● 美式咖啡〈HK$35〉
點了份咸食的牛角窩夫和甜食的窩夫一起分享 ~~

先講講咸食的
● 流心芝士蛋黃醬火腿奄列牛角漢堡〈HK$58〉

鬆脆的牛角窩夫夾著膨湃的流心芝士蛋黃醬火腿奄列
滋味好吃,好啱老爸老媽的口味 ~~
老媽的 ● 蜜桃烏龍茶〈+HK$20〉

點牛角漢堡跟配的飲品估不到咁大壼
仲要係原片茶葉泡的蜜桃烏龍茶
店員好醒目咁跟配了 3 隻杯比我哋
飲完仲自動自覺幫我哋添熱水
濃厚甘醇的烏龍茶又有蜜桃的清甜爽口
食完呷一口可以解膩消食 ~~
● 焗焦糖香蕉。窩夫配雲尼拿雪糕〈HK$65 / 全份〉

儍媽點的全份有 4 件窩夫
另外有 2件裝的半份窩夫 (HK$55)
窩夫是即製,入口香脆富蛋香
焦糖香蕉原條焗,香脆的焦糖糖衣配上原條香蕉
儍媽的 ● Latte〈+HK$25〉
點窩夫跟配的飲品都可愛的小熊拉花,抵讚 ~~
** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2022-12-12
下午茶
  • 蜜桃烏龍茶
  • 焗焦糖香蕉。窩夫配雲尼拿雪糕