2024-04-12
呢間甜品真係打卡必備 睇左咁多人介紹 自己終於黎食!鋪面好整潔美觀~行日式裝修 可以自己拿紙巾🧻同餐具🍴【焦糖海鹽 Sea Salt Caramel】 $54一攞到手第一反應係好靚好精緻🤣要讚既係落既料頗多!有爆谷🍿Cream 奶蓋 一塊塊既焦糖脆脆同牛奶冰 冰口感幼滑 但未至於入口即溶 似糖水鋪既雪花冰❄️加左焦糖醬同煉奶🙈但係冇想像中咁甜!最底層係焦糖布丁🍮有多重層次感😙作為焦糖甜品~唔會話太甜!不過一個人食到後尾都會覺得太甜太膩 建議兩個人share 性價比💯!🌟可能因為期待值太高 所以冇想像中既驚豔🙈就係正常的甜品質素🍧但攞黎打卡真係一流!😋:7/10性價比:7/10回頭指數:7/10📍SWEET CRAFT紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G33號舖#甜品 #甜品控 #焦糖控 #刨冰 #冰沙 #雪花冰 #奶蓋 #焦糖脆脆 #約會餐廳 #chillvibes #黃埔餐廳 #紅磡餐廳 #好味 #香港美食 #香港必食 #遊客推薦 #香港打卡 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港十八區 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #
整潔美觀~行日式裝修 可以自己拿紙巾🧻同餐具🍴
【焦糖海鹽 Sea Salt Caramel】 $54
😋:7/10
性價比:7/10
回頭指數:7/10
📍SWEET CRAFT
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G33號舖
#甜品 #甜品控 #焦糖控 #刨冰 #冰沙 #雪花冰 #奶蓋 #焦糖脆脆 #約會餐廳 #chillvibes #黃埔餐廳 #紅磡餐廳 #好味 #香港美食 #香港必食 #遊客推薦 #香港打卡 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港十八區 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #foodiehk #852food #hongkongfoodie #foodhk #hongkong