2022-06-06
喺香港pet friendly嘅餐廳真係唔係好多,去之前我特登打咗電話去,店員話如果有狗仔,會盡量做到貓狗分開,等主子唔洗太驚,好貼心♥️🚶🏻位置:美孚新邨落車後直行入中間噴泉位,行上一層就到。環境:入到去空間都頗大,左邊係草地場,可以玩草地滾球!場地亦可以做泰拳、健身等活動,一家大細玩完之後就坐低食嘢😛♥️食物:🟢前菜:Warm Romaine Salad 燒暖羅文牛菜沙律 $118 +$38 配煙三文魚我平時對沙律有少少抗拒,因為有啲沙律菜唔啱我口味,又係生冷嘢,但温沙律食落唔會好凍,呢隻空運過嚟嘅羅文牛菜又好啱我食♥️ 沙律菜出面用咗一層脆麵包同三文魚圍住,加埋個醬,食落嘅層次都幾豐富👍🏻評分: 🌕🌕🌕🌕🌔回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑🟢前菜:Mushroom Soup 野生蘑菇忌廉湯 $68超級重菇味!!😍😍😍上面白色係打出嚟嘅泡,我哋覺得撈埋一齊好飲啲。中意食蘑菇嘅人一定要試👍🏻評分: 🌕🌕🌕🌕🌔回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑🟢兄弟洋蔥湯 佢上面嗰層好似蘇皮嘅湯其實係芝士嚟嫁😍😍內有有五款蔥,例如常見嘅洋蔥,或無諗過會落嘅大蔥😛督穿芝士嘅時候要小心!湯會溢出。湯超級足料,基本上每啖湯都可以試到一至兩款蔥。
🚶🏻位置:美孚新邨落車後直行入中間噴泉位,行上一層就到。
食物:
🟢前菜:Warm Romaine Salad 燒暖羅文牛菜
沙律 $118 +$38 配煙三文魚
評分: 🌕🌕🌕🌕🌔
🟢前菜:Mushroom Soup 野生蘑菇忌廉湯 $68
評分: 🌕🌕🌕🌕🌔
🟢兄弟洋蔥湯
佢上面嗰層好似蘇皮嘅湯其實係芝士嚟嫁😍😍
內有有五款蔥,例如常見嘅洋蔥,或無諗過會落嘅大蔥😛督穿芝士嘅時候要小心!湯會溢出。湯超級足料,基本上每啖湯都可以試到一至兩款蔥。不過呢款湯唔太合我口味,所以之後未必會再試。
評分: 🌕🌕🌕🌖🌑
回頭率:🌕🌕🌕🌘🌑
🟠BBQ Beef Rib 燒牛肋骨 $398
BBQ汁超濃,整體偏鹹,汁鋪滿整個牛肋骨( ´ ▽ ` )ノ 呢個係慢煮嘅牛肋骨,食落肉質好嫩,亦都好易切開。美中不足嘅係BBQ汁略嫌重味,影響咗本身牛肋骨嘅味道,不過加啲芥末醬就可以balance返。
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑
🟠Boston Lobster Risotto龍蝦意大利飯
好好味🥺🥺龍蝦插住喺飯麵,表面鋪咗啲芝士,令龍蝦嘅味道更加出!龍蝦超易拆殼,打開就可以食到完整嘅肉。
評分: 🌕🌕🌕🌕🌖
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕