2023-11-08
呢間荔枝角工廈入面嘅隱世西餐廳,環境以藍白色為主調,優雅富格調~餐廳主打輕奢法式菜,Set Lunch包括餐包、餐湯或沙律、主菜、餐飲,非常豐富抵食😋🎃新西蘭甜南瓜湯南瓜湯香甜又creamy,仲飲到南瓜蓉,好飲到停唔到😍🥗挪威煙燻三文魚 (+$30)煙燻咗嘅三文魚好有油香😍配紅椰菜、紫洋蔥,食落幾fresh,加埋黑醋調味,整體感覺好開胃~🐟香草檸檬牛油焗盲曹魚 ($148)魚皮煎得香脆,魚肉有鮮味,配搭茴香、櫻桃蘿蔔、大蒜,豐富味道,魚肉浸住奶油一齊食好滋味~🥩烤澳洲M5和牛肉眼扒 ($238)點了Medium Well,外層煎得唔錯,切落去肉汁即刻流出嚟😍肉質偏結實,肉味濃郁,鎖住咗啲肉汁不錯;旁邊仲有蔬菜如蕃茄、薯仔等清新膩感,配搭芥末醬,更能突出牛肉香味~/ 餐飲包括$35飲品 /🍍菠蘿梳打 (+$5)味道清爽,不過底部會有啲甜,記得攪拌均勻再飲,整體好fresh好有夏日feel🥰☕️Espresso tonic (+$10)氣泡感比平時嘅多,店員千叮萬囑要小心輕放飲管,唔係就會瀉哂啲泡出嚟架喇🤣tonic甜味同espresso嘅酸同苦互相融合,不過呢杯酸味較突岀~總結:服務貼心周
🎃新西蘭甜南瓜湯
南瓜湯香甜又creamy,仲飲到南瓜蓉,好飲到停唔到😍
🥗挪威煙燻三文魚 (+$30)
🐟香草檸檬牛油焗盲曹魚 ($148)
🥩烤澳洲M5和牛肉眼扒 ($238)
/ 餐飲包括$35飲品 /
🍍菠蘿梳打 (+$5)
☕️Espresso tonic (+$10)
總結:服務貼心周到,店員主動加水、餐枱搖晃會加墊令客人食得舒服,主動提供協助值得一讚~