2024-07-09 510 瀏覽
【西貢人氣乳酪雪糕🍦】💫【希臘乳酪雪糕+自選3種配料&1種醬料🍦】$58一杯既份量唔少 適合兩個人share食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)最值得關注既當然就係希臘乳酪雪糕本體😈雪糕本身食落好creamy 好順滑 奶味有✅乳酪味都好濃郁!鍾意食乳酪既應該就會鍾意食!🥰💫我喺店內既「十大我最喜愛配料」揀左幾個受歡迎既幾種配料黎試食😛配料方面:🏅焦糖脆脆(人氣No.1!!!)焦糖脆脆係自家製哦!仔細睇外表有少少蜂巢狀~擺入口非常酥脆 焦糖味十足 口感幾好!但係單食脆脆就會略嫌太甜 同埋會黐牙 大家一定要溝埋雪糕一齊食!😙🥈芒果🥭芒果切成一粒粒 方便大家食☺️然後味道上唔酸!食得出果肉好新鮮👍水果同乳酪雪糕既配搭點會唔好味呢😋🥉抹茶糯米糍🍵抹茶糯米糍擺入口煙煙韌韌😙糯米糍表面都有抹茶粉包裹著~見到我有再encore就知menu啦🙈🙈第七位:檸檬芝士蛋糕🍋🧀🍰呢個都好味!俾到驚喜我🥰意外地同乳酪雪糕好夾 擺入口好creamy 又唔會太膩 芝士味好濃 又帶有淡淡既檸檬清香(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)第十位:朱古力脆珠🍫朱古力搭配雪糕肯定唔會出錯~脆珠細細粒好脆口 夾埋雪糕食有另一番風味!層次感🆙鍾意食朱古力🍫既可以try
【西貢人氣乳酪雪糕🍦】
【希臘乳酪雪糕+自選3種配料&1種醬料🍦】$58
最值得關注既當然就係希臘乳酪雪糕本體😈
配料方面:
🏅焦糖脆脆(人氣No.1!!!)

🥈芒果🥭

🥉抹茶糯米糍🍵

第七位:檸檬芝士蛋糕🍋🧀🍰

第十位:朱古力脆珠🍫
朱古力搭配雪糕肯定唔會出錯~脆珠細細粒好脆口 夾埋雪糕食有另一番風味!層次感🆙鍾意食朱古力🍫既可以try try😙
💫
醬料方面我一次揀左蜜糖醬 一次揀左熱情果醬🙈覺得乳酪雪糕搭配熱情果醬比較特別 酸酸甜甜咁好開胃!感覺好fresh 好夾😍

Tips:鋪頭出面有一張長凳供大家打卡影相📸鋪頭入面都有少量位置(立食區)俾大家~✨
如果大家想假期去食 儘量預留時間排隊⌚️因為店舖唔大(西貢總店)可能需要大家喺鋪頭出邊等候哦✨

原本要搭好耐車到西貢食…依家西營盤都開左一間分店!!!港島區的朋友們有福了💕方便既朋友可以先幫我去試試👀

😋:8.5/10
性價比:8/10
回頭指數:8/10

📍Law of Yogurt 小滿定律
西貢福民路58號高富樓地下3號舖
西環西營盤第二街1號東祥大廈地下D號舖

#甜品 #甜品控 #抹茶 #抹茶愛好者 #焦糖 #餅乾 #脆脆 #檸檬芝士蛋糕 #糯米糍 #芒果 #熱情果醬 #蜜糖醬 #朱古力 #乳酪 #乳酪雪糕 #西貢美食 #西營盤美食 #西環美食 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #foodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hongkong