生日月🎂朋友話帶我食重慶火鍋🔥Lunch都咁激😆呢間位於九龍塘又一城新開「劉一手重慶火鍋」原來係首間香港直營店與Gaia Group合作。入到店內感到空間好大,店舖設計以红色為主🔥有京劇臉譜圖案,非常有特色。依加最新推出日間同晚間既無限添加火鍋套餐,價錢仲好抵($228位再加一)90分鐘任點任食湯底選了鴛鴦鍋山珍雜菌鍋 拼 招牌一手麻辣紅油湯底(呢個麻辣湯底新配方係重新命名的)雜菌鍋非常足料,未開始打時當然要飲碗湯先啦😋好濃郁飲落好鮮甜。麻辣湯好香,越打越更加辣,好啱我口味🔥😆肉類每人可配三款雪花梅頭片🐷美國三角肥牛🦬美國牛肩夾心🐮牛味濃郁😋我自己最喜歡梅頭片同牛肩夾心🤤入口嫰滑軟腍👍配料都好多選擇共22款😆基本上大部分都想點哂。打麻辣邊爐一定要試鴨血🤩丸類有手打牛筋丸,特级靚墨丸,爽口魚蛋,吃落好彈牙。另外魚皮餃,魚腐,牛栢葉,豆卜,鮮腐皮及生菜等。。仲有加落麻辣湯既红薯粉同嫩滑豆腐,吸哂辣味🔥真係辣得好過癮🤪另外每人都有瓶自家品牌香油,店員話加落醬油係會解辣的。如怕辣可以加多啲香油😜吃麻辣當然要飲番杯潤喉飲品野生雞骨五花蜜竹䉀芧根紅蘿蔔馬提蹄水飲完喉嚨舒服哂😋呢間劉一手真係唔錯,
生日月🎂朋友話帶我食重慶火鍋🔥Lunch都咁激😆

湯底選了鴛鴦鍋
山珍雜菌鍋 拼 招牌一手麻辣紅油湯底
(呢個麻辣湯底新配方係重新命名的)

肉類每人可配三款
雪花梅頭片🐷美國三角肥牛🦬
美國牛肩夾心🐮
牛味濃郁😋我自己最喜歡梅頭片同牛肩夾心🤤入口嫰滑軟腍👍

配料都好多選擇共22款😆基本上大部分都想點哂。
打麻辣邊爐一定要試鴨血🤩
丸類有手打牛筋丸,特级靚墨丸,爽口魚蛋,吃落好彈牙。

吃麻辣當然要飲番杯潤喉飲品
野生雞骨五花蜜
竹䉀芧根紅蘿蔔馬提蹄水
飲完喉嚨舒服哂😋

呢間劉一手真係唔錯,環境寬敞舒適,食物選材新鮮,價錢合理,值得再來👍🥰
2021-11-30
午餐