無意之中發現呢間10月尾新開嘅樓上意菜,餐廳優雅有格調,格局有啲似私房,靜靜地,每張枱都有盞氣氛燈,散發金黃色光影,唔洗𝒇𝒊𝒍𝒕𝒆𝒓都好有𝒇𝒆𝒆𝒍❤️原來𝐵𝑎𝑐𝑐ℎ𝑢𝑠係古希臘神話之中嘅酒神,不幸的身世令佢喜歡半醉半醒嘅酒鄉之中~細看𝒅𝒓𝒊𝒏𝒌 𝒎𝒆𝒏𝒖,𝐵𝑎𝑐𝑐ℎ𝑢𝑠選擇的確幾多,看來心思在此處〔𝙳𝚎𝚕𝚒 𝚘𝚏 𝙰𝚞𝚝𝚞𝚖𝚗 🍁〕𝑫𝒆𝒍𝒊 𝒐𝒇𝑨𝒖𝒕𝒖𝒎𝒏係今季嘅套餐,包前菜、湯、主食、甜品,價錢視乎主食,大約$298-$888不等〔𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛: 𝙱𝚊𝚌𝚌𝚑𝚞𝚜 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍🥗〕用日本柚子配辣肉腸,意外地夾,食完真係感覺幾fresh,我好鐘意! 👍🏻 〔𝚂𝚘𝚞𝚙 𝚘𝚏 𝚝𝚑𝚎 𝚍𝚊𝚢: 粟米甘荀湯〕味道有啲似南瓜湯,甜甜地,creamy帶點蓉嘅質地,入面仲有麵包粒,口感👍🏻〔𝙼𝚊𝚒𝚗: 𝙿𝚊𝚗-𝚜𝚎𝚊𝚛𝚎𝚍 𝙸𝚋𝚎𝚛𝚒𝚌𝚘 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚁𝚊𝚌𝚔 〕外層嘅豬皮脆口,豬肉厚身,煎得尚算軟淋,最好快啲食,因為凍左就有少少韌🙈〔𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝: 𝙽𝚎𝚠 𝚈𝚘𝚛𝚔 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎〕擺盤有心思,伴碟嘅士多啤梨醬好香,一上碟就聞到🤤蛋糕質感偏𝒉𝒂𝒏𝒅𝒎𝒂𝒅𝒆,平平穩穩〔𝚃𝚒𝚐𝚎𝚛 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗

〔𝙳𝚎𝚕𝚒 𝚘𝚏 𝙰𝚞𝚝𝚞𝚖𝚗 🍁〕

〔𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛: 𝙱𝚊𝚌𝚌𝚑𝚞𝚜 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍🥗〕

〔𝚂𝚘𝚞𝚙 𝚘𝚏 𝚝𝚑𝚎 𝚍𝚊𝚢: 粟米甘荀湯〕

𝙿𝚊𝚗-𝚜𝚎𝚊𝚛𝚎𝚍 𝙸𝚋𝚎𝚛𝚒𝚌𝚘 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚁𝚊𝚌𝚔
𝙿𝚊𝚗-𝚜𝚎𝚊𝚛𝚎𝚍 𝙸𝚋𝚎𝚛𝚒𝚌𝚘 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚁𝚊𝚌𝚔

New  York  cheesecake

〔𝚃𝚒𝚐𝚎𝚛 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗 𝚠/ 𝚜𝚙𝚒𝚌𝚢 𝚝𝚘𝚖𝚊𝚝𝚘 𝚙𝚊𝚜𝚝𝚊 $198〕
另加嘅意粉,蝦🦐大大隻易剝👍🏻辣辣地惹味,屬中規中矩

〔𝚃𝚑𝚎 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎 𝚐𝚊𝚛𝚍𝚎𝚗 🥂$68〕
整到好似𝒄𝒉𝒂𝒎𝒑𝒂𝒊𝒈𝒏咁💛用𝒆𝒍𝒅𝒆𝒓𝒇𝒍𝒐𝒘𝒆𝒓做𝒃𝒂𝒔𝒆,再加梳打同𝒈𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓 𝒂𝒍𝒆,本身就鐘意薑啤嘅我,覺得幾好飲,係有啲偏甜,推介俾𝒏𝒐𝒏-𝒂𝒍𝒄𝒐𝒉𝒐𝒍𝒊𝒄嘅朋友!🉐

整體評價: 環境好好,服務一流,侍應哥哥會逐碟介紹,又主動收野,食物感受得到用心,質素唔錯,好岩慶祝、想靜靜地傾計嚟🥰唯一就係有少少偏貴