2023-07-25
一直都知道青衣是個美食荒漠,所以每次嚟青衣城食嘢都只係為咗隨便食啲嘢食完就算,大概是冇期望就冇失望,所以覺得依間越南野味道都正常,不過服務的確失佳法式牛柳粒炒紅飯 $62 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟一上枱我都呆左,啲飯多到夠兩個人分享,唔係我講笑,個磚飯壓實晒,絕對有兩碗嘅份量,一個人食根本食唔晒,不過牛柳粒的份量就沒有這麼多,所以食到一半的時候已經冇晒牛柳粒,同埋醬汁味道偏濃,但本身炒飯已經用咗蕃茄醬去炒,味道不太配酸辣鳳瓜 跟餐價$20 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟因為突然間好想食酸辣鳳瓜 ,就跟餐叫了一份,味道偏酸,冇咩辣味,而且看似很多,但實則上鳳爪得幾舊,其他全部都係蘿蔔絲同扎肉火車頭湯河 $64 推薦指數🗯️:🌟🌟整碗粉除咗河粉和牛丸比較好吃,其他真係好一般,生牛肉食落一啲都唔嫩好老,而且他們的牛筋竟然係粉紅色🫢問過職員職員話係正常,但係真心第一次見有粉紅色的牛筋,最後職員都話有機會係貨源問題先咁粉,換咗一碗生牛肉河俾我哋⋯⋯咁一開始就話係貨源問題唔係好啲咩?😮💨仲要話係正常泰式奶茶 + 龍眼水味道正常,而且泰式奶茶真係用泰式那種花奶,依一點幾值得稱讚以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同
法式牛柳粒炒紅飯 $62 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟
酸辣鳳瓜 跟餐價$20 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟
火車頭湯河 $64 推薦指數🗯️:🌟🌟
泰式奶茶 + 龍眼水
味道正常,而且泰式奶茶真係用泰式那種花奶,依一點幾值得稱讚
以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。