大角咀俾我感覺就係有好多工廈,唔行過都唔個,原來大角咀都有唔少小店同野食架👍🏻 諗緊lunch食咩好,行行下鐵樹街就見到一間主打日式岩石燒料理,小店提供不同國家的肉類燒肉,而且午餐嘅價錢都較以平民價為主😋🤑嚴選岩石燒套餐內,除左有牛肉選擇之外,佢地嘅都有豬同雞肉可以簡!⭐️澳洲和牛封門柳(厚切)$128跟餐有櫻花蝦味噌湯🥣、沙律🥗及一碗滿滿的的白飯🍚及少量雜菇😋每一件和牛封門柳都至少切到1cm厚😍放上去有火嘅石板上慢慢地燒😋可以按自己的口味要求煮到幾成熟都可以😌 作為牛肉控嘅你又點可以錯過 #封門柳 🥩🐮,封門柳肉質鬆軟,雖然油花較少,但不易變韌,而且牛肉味極濃郁。我用左鹽同胡椒作主要的調味料😋好好食👍🏻有好大滿足感😊石一燒多年來已成為西九龍及中西區客人自家食堂,在不斷追求『快』的生活節奏下,老闆希望大家『慢』活享受,務求令每位食客能體驗到自煮高溫岩石料理。

⭐️澳洲和牛封門柳(厚切)$128

• 櫻花蝦味噌湯